Sárgaborsóból készíthető ételek?
OMLETT-TEKERCS SONKÁS SÁRGABORSÓPÜRÉVEL
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sárgaborsó
2 szál póréhagyma
20 dkg gépsonka
4 evőkanál olaj
8 tojás
2 dl tejszín
A tálaláshoz:
ízlés szerinti zöldségek
Előkészítés: A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és sós vízben kíméletesen főzzük, nehogy a leve kifusson. Amikor jó puha (kb. 50 perc), leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: 1 evőkanál olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a sonkát. Összepirítjuk, belekeverjük a sárgaborsópürébe, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejszínnel és kevés sóval. 1,5 evőkanál olajat felforrósítunk egy nagyobb teflonserpenyőben, és beleöntjük a tojás felét. Amikor a széle keményedik, befelé húzzuk. Amikor már nem folyik a tojás, megfordítjuk, és 1 perc múlva kicsúsztatjuk. A maradék olajon a tojás másik felét ugyanígy készítjük el. A tojáslepényeket megkenjük vastagon a borsópürével, feltekerjük, felszeleteljük, és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!