Ajánlanátok nekem legjobb babapiskótából készíthető tortákat a szülinapomra?
Citromos álom
Hozzávalók
8 adagra
25 dkg babapiskóta
380 g tejföl (20%-os)
5 dl habtejszín (30-32%-os)
2 db citrom
12 evőkanál porcukor
8 g vaníliás cukor - bourbon
12 g Dr. Oetker zselatin fix
Elkészítés
40 perc
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az egyik citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinfix másik felét is beledolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet.
Citromszeletekkel és menta levélkékkel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Malakoff torta
Hozzávalók / 12 adag
40 dkg babapiskóta (cukros tetejű)
4 tasak vaníliás pudingpor
1.2 l tej
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 dkg mandula (pirított, darált)
25 ml vanília aroma
1 dl rum (lehet több is, ha szereted)
5 dl habtejszín
1 cs habfixáló
Elkészítés:
A pudingot megfőzzük a tejjel, kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk, és hozzáadjuk a mandulát és az aromát is.
Egy kapcsos tortakarimát dupla folpack-kal takart deszkára vagy sütőlemezre teszünk, és kirakjuk egy sor piskótával.
Ezt egyenként meglocsoljuk egy mokkáskanálnyi rummal. Majd 4-5 evőkanál krémet simítunk rá.
4 sor lesz, a következő sort fordítva rakjuk vagyis kötésbe, hogy ne hulljon szét.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karimát fellazítjuk, és levesszük, egy kis maradék krémmel kijavítjuk az oldalát.
A habtejszint a habfixálóval jó keményre felverjük, ezzel vonjuk be, és díszítjük a tortát.
A folpack segítségével áttesszük egy tortacsipkével díszített tálcára, a folpack-ot körülnyírjuk.
Tiramisut már írták, annak a mintájára én szoktam citrommisut is csinálni.
A babapiskotat limoncello likőrbe áztatom, a mascarponet meg lemon curd, limoncello és tejszínhab keverékével ízesítem.
Diplomata torta
Hozzávalók:
400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 púpozott evőkanál liszt
30 g zselatin
1 fiola citrom, vagy vanília aroma
A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.
A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet csomómentesre keverjük, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.
A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.
A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek forma alját, és körben az oldalát is kirakjuk babapiskótával, majd rakunk egy adag krémet, megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük, legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A Diplomata torta elkeszitesehez egy kis segítség :)
A recept nem ugyanaz mint az enyém, de ez sem lehet rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!