Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól elkészíteni...

Hogyan kell jól elkészíteni Stahl Judit Gyümölcsös zabpelyhes sütijét?

Figyelt kérdés

Mindent a recept szerint csináltam, de valahogy túl száraz lett a tészta. Talán teljesen folyékonyra olvasztva kellett volna beleönteni a vajat? Látta valaki azt a műsort, amiben ezt készítette el? A recept a következő volt:


Gyümölcsös zabpelyhes süti

Együtt a konyhában


Hozzávaló:

20 dkg zabpehely

10 dkg teljes kiörlésű liszt

10 dkg finom liszt

5 dkg őrölt mandula

10 dkg cukor

3 evőkanál méz

15 dkg puha vaj

30 dkg mirelit, felengedett szamóca

A süti elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak fogunk egy nagy keverőtálat, beleszórjuk a zabpelyhet, a kétféle lisztet, az őrölt mandulát és a cukrot, majd összekeverjük. Hozzáöntjük a mézet, belekanalazzuk a puha vajat is, aztán az egészet először fakanállal, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.


Ha a tészta elkészült, a felét belekanalazzuk egy kivajazott, kilisztezett, 24 cm-es kapcsos tortaformába. Jól elegyengetjük benne a tésztát, aztán rápakoljuk a szamóca szemeket, végül jöhet a tészta másik fele is.


Mikor ezzel is elkészültünk 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük ezt az egészséges, finom süteményt.


2007. nov. 29. 19:52
 1/2 anonim válasza:
70%

Ezt a receptet Stahl Judit weboldalan lattam. Hasonlo a mint amit te irtal ki:


Hozzávaló:

15 dkg puha vaj

12 dkg cukor

1 tojás

15 dkg zabpehely

10 dkg finomliszt

1 kávéskanál őrölt fahéj

½ kávéskanál szódabikarbóna

1 csipet só

10 dkg mazsola, rumban felfőzve és lecsöpögtetve


Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek 2 nagy tepsibe.


Összeállítom a tésztát. A vajat robotgéppel habosra kevernem a cukorral, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután egy külön tálban összevegyítem a zabpelyhet, a lisztet, az őrölt fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. A lisztekeveréket fakanállal apránként hozzáadom a cukros-tojásos vajhoz, aztán hozzákeverem a rumban felfőzött, lecsöpögtetett mazsolát is.


A tésztából evőkanálnyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsikre, majd nedves ujjal kicsit ellapítom őket.


A zabpelyhes sütiket 10-12 perc alatt megsütöm, egyik tepsit a másik után. Figyelem, amikor a sütik megsültek, még puhák maradnak. De ahogy elkezdenek kihűlni, megszilárdulnak és ropogóssá válnak.

2007. nov. 30. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés!!!
2008. febr. 5. 09:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!