Hogyan kell jól elkészíteni Stahl Judit Gyümölcsös zabpelyhes sütijét?
Mindent a recept szerint csináltam, de valahogy túl száraz lett a tészta. Talán teljesen folyékonyra olvasztva kellett volna beleönteni a vajat? Látta valaki azt a műsort, amiben ezt készítette el? A recept a következő volt:
Gyümölcsös zabpelyhes süti
Együtt a konyhában
Hozzávaló:
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiörlésű liszt
10 dkg finom liszt
5 dkg őrölt mandula
10 dkg cukor
3 evőkanál méz
15 dkg puha vaj
30 dkg mirelit, felengedett szamóca
A süti elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak fogunk egy nagy keverőtálat, beleszórjuk a zabpelyhet, a kétféle lisztet, az őrölt mandulát és a cukrot, majd összekeverjük. Hozzáöntjük a mézet, belekanalazzuk a puha vajat is, aztán az egészet először fakanállal, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
Ha a tészta elkészült, a felét belekanalazzuk egy kivajazott, kilisztezett, 24 cm-es kapcsos tortaformába. Jól elegyengetjük benne a tésztát, aztán rápakoljuk a szamóca szemeket, végül jöhet a tészta másik fele is.
Mikor ezzel is elkészültünk 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük ezt az egészséges, finom süteményt.
Ezt a receptet Stahl Judit weboldalan lattam. Hasonlo a mint amit te irtal ki:
Hozzávaló:
15 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg mazsola, rumban felfőzve és lecsöpögtetve
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek 2 nagy tepsibe.
Összeállítom a tésztát. A vajat robotgéppel habosra kevernem a cukorral, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután egy külön tálban összevegyítem a zabpelyhet, a lisztet, az őrölt fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. A lisztekeveréket fakanállal apránként hozzáadom a cukros-tojásos vajhoz, aztán hozzákeverem a rumban felfőzött, lecsöpögtetett mazsolát is.
A tésztából evőkanálnyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsikre, majd nedves ujjal kicsit ellapítom őket.
A zabpelyhes sütiket 10-12 perc alatt megsütöm, egyik tepsit a másik után. Figyelem, amikor a sütik megsültek, még puhák maradnak. De ahogy elkezdenek kihűlni, megszilárdulnak és ropogóssá válnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!