Hogyan kell csinálni a sült krumplit? Nem olyat, mint a gyorséttermekben, hanem mondjuk olyat, ami a brassóihoz van.
Hivatalosan a Brassoi krumpliat elo kell fozni.
Felkockazod, majdnem keszre fozod bo vizben, majd alaposan leszurod es forro zsirban(olajban) kisutod. Mas lesz az ize, mint ha csak siman kissutned.
Hivatalosan a brassóihoz való krumpli egyáltalán nem az a sült krumpli, amit csak nyersen felszeletel az ember és kisüt (gondolom épp ezért volt hangsúlyozva, hogy nem arra gondol, amit például gyorsétteremben is osztogatnak, mert az bizony ez).
A brassóihoz eredetileg úgy kell készíteni a krumplit, ahogyan egy későbbi válaszoló írja: felkockázni, vízben félig megfőzni, lecsöpögtetni (én egy papírtörlőre kirakom száradni, hogy az olaj miatt egyáltalán ne maradjon rajta víz), majd forró olajban megsütni. Tény, hogy a korábban említett verzió egyszerűbb, gyorsabb, emiatt igen elterjedt, és tény, hogy úgy tűnhet, egy kis előfőzés nem emel sokat a krumpli színvonalán, de mindez nem igaz.
Sokkal omlósabb, finomabb lesz így a krumpli és sokkal jobban összeillik a brassóival. Én egyszer próbáltam simán sütött krumplival, meg sem közelítette azt az ízhatást, mint az előfőzöttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!