Miért kell bemelegíteni a sütőt, mielőtt betesszük az ételt?
Ki tud nekem erre konkrét választ adni?
A férjem állítja,hogy hülyeség bemelegíteni.
Jellemzően tésztáknál, sütiknél kell előmelegíteni.
Van aminél lényegtelen...
De ha egy piskótát hideg sütőben kezdenél, nem tudom mi lenne belőle...
Egy csomó olyan étel van, ami kiszáradna, összeesne, tönkremenne, ha szép lassan melegedne fel.
Mire a maghőmérséklete elérné a sülési hőfokot, addigra kívül ropivá szikkadna , vagy ha mondjuk egy felvert tésztáról van szó, összezuhanna mint a fos.
Állítólag a kenyér kérgéhez is van köze például...
Én sosem melegítek elő, hidegbe teszek kenyeret, pogácsát, (nem teljesen hagyományos) piskótát, sajtos tojáshabot és mindent. Nekem jó, akkor sem veszek észre különbséget, ha 2 tepsi pogácsa sül, ahol a második már meleg sütőbe kerül. A zsemléim még ropogósak is lesznek így (legalábbis frissen azok), szóval éppúgy fölösleges flanc nekem ez, mint az élesztő felfuttatása, cukor adása az élesztőgombáknak vagy a dagasztás (ami utóbbinak tudom, hogy fontos szerepe van, de ha simán kanállal keverve is jó lesz néha, akkor minek csináljam, nem? :D). Ezekben egyszerű vagyok, mint a faék.
Persze lehet, hogy sütője is válogatja és tuti van étel, aminek jót tesz vagy effélék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!