Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lángost hogy kell elkészíteni?...

Lángost hogy kell elkészíteni? 15/L

Figyelt kérdés
Anyukám említette hogy nagyon meg kívánta.. és mivel reggeltől estig dolgozik gondoltam a kedvébe járok és csinálok neki... ( ma pl palacsintát csináltam:) örült is neki) Le írnátok lépésről-lépésre hogy csináljam? Előre is köszönöm a hasznos válaszokat 15/L
2010. jún. 13. 19:45
 1/7 anonim válasza:
0%
2010. jún. 13. 20:01
 2/7 A kérdező kommentje:
:) kösz....
2010. jún. 13. 20:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt szeretném még hogy ha olyan 7-8 db-ot szeretnék akkor az adagok menyit legyenek.. szóval lisztből tejből stb.. menyit rakjak?
2010. jún. 13. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:

A leírt recepthez képest arányosan próbáld felezni-negyedelni a szükséges anyagmennyiségeket. :)

Jó étvágyat!

F/38

2010. jún. 13. 20:32
 5/7 anonim ***** válasza:

De ha esetleg egy olajjal kikent zacskóba teszed, akkor másnap, harmadnap is tudsz belőle sütni! :)

Itt egy egyszerű recept:

1 kg liszt

1 kocka élesztő

egy kis pohár tejföl

só,pici cukor az élesztő felfuttatásához

fél deci tej

annyi langyos víz, hogy lágyabb tésztád legyen

A tejbe teszel cukrot, picit meglangyosítod és beleteszed az élesztőt.

A lisztet tálba borítod, megszórod sóval, majd bele az élesztős tej, tejföl és annyi langyos vízzel kezded dagasztani, amennyit felvesz.Ha esetleg van otthon gépes habverőd, amihez van dagasztóspirál, akkor nyugodtan azzal dagaszd ki! Ha kész, akkor egy jó órát keleszd bárhol.Én tettem már hűtőbe, ott is megkelt, meg tettem kályha mellé, ott is.Ezután kiszaggatod kis kezeddel, és formára igazítva sütöd, jó forró olajba! Magadra vigyázz azért, mikor beleteszed! :)

Ami tészta megmarad, azt zsupsz bele egy tasakba, kicsi olaj rá, hűtőbe téve 3-4 napig eláll! :)

2010. jún. 13. 20:41
 6/7 anonim ***** válasza:
A tésztát kelesztes után le is lehet fagyasztani
2010. jún. 13. 21:33
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

napokig elvan a hűtőben is ;)

2010. jún. 13. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!