Lángost hogy kell elkészíteni? 15/L
A leírt recepthez képest arányosan próbáld felezni-negyedelni a szükséges anyagmennyiségeket. :)
Jó étvágyat!
F/38
De ha esetleg egy olajjal kikent zacskóba teszed, akkor másnap, harmadnap is tudsz belőle sütni! :)
Itt egy egyszerű recept:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
egy kis pohár tejföl
só,pici cukor az élesztő felfuttatásához
fél deci tej
annyi langyos víz, hogy lágyabb tésztád legyen
A tejbe teszel cukrot, picit meglangyosítod és beleteszed az élesztőt.
A lisztet tálba borítod, megszórod sóval, majd bele az élesztős tej, tejföl és annyi langyos vízzel kezded dagasztani, amennyit felvesz.Ha esetleg van otthon gépes habverőd, amihez van dagasztóspirál, akkor nyugodtan azzal dagaszd ki! Ha kész, akkor egy jó órát keleszd bárhol.Én tettem már hűtőbe, ott is megkelt, meg tettem kályha mellé, ott is.Ezután kiszaggatod kis kezeddel, és formára igazítva sütöd, jó forró olajba! Magadra vigyázz azért, mikor beleteszed! :)
Ami tészta megmarad, azt zsupsz bele egy tasakba, kicsi olaj rá, hűtőbe téve 3-4 napig eláll! :)
napokig elvan a hűtőben is ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!