Mitől lesz egy leves ragu leves?
olyan húsdarabok vannak benne, mint a májgombóclevesben, csak sokkal nagyobbak és egy kicsit keserűbbek, de a nevét sajnos nem tudom
egész biztosan nem gomba a raguleves
ha sima ragut kérsz, az gombát takar.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Az én ragulavesem:
Sertés, vagy marha, vagy csirkehús van benne.
Zöldségek, borsó srépa, petrezselyem, gomba.
Apróra vágom a húst, elkezdem pirítani.
Apróra vágott hagyma bele, kis iső mulva az apróra vágott zöldségek.
Párolódnak, kevés vízzel.
Sót rá, majd zúzott fokhagymát.
Habarást készítek tejfölből, lisztből, és teszek bele mostárt is.
Ezzel besűrítem, meg persze vízzel felengedem.
A végén galuskát szaggatok bele. És persze petrezyelyemzöld, tárkony, kevés bors.
Imádom.
A hús ki is maradhat belőle.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A ragu/raguleves lényege (a francia megnevezésböl eredöen), hogy húskockák, illetve kis húsdarabok megpárolva adják az alapot, ehhez jönnek különféle zöldeségfélék izlés szerint. Ennek alapján a te levesed is ragu, de valamelyik válaszoló húsmentes valamije nem.
Olvasd el a belinkelt vikipedia-cikket, ott nagyon jól le van irva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!