Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz egy leves ragu leves?

Mitől lesz egy leves ragu leves?

Figyelt kérdés
2010. jún. 12. 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
mindent bele-leves.
2010. jún. 12. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
51%

olyan húsdarabok vannak benne, mint a májgombóclevesben, csak sokkal nagyobbak és egy kicsit keserűbbek, de a nevét sajnos nem tudom


egész biztosan nem gomba a raguleves


ha sima ragut kérsz, az gombát takar.

2010. jún. 12. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy az, de nálam a ragu-leves a sűrű, húsos levest takarja. Teszek bele akár csirkehúst, akár disznóhúst, biztos, hogy sok zöldség megy bele, esetleg csipetkét vagy grízgaluskát is beledobok. Elég laktató, általában önálló fogás, max. fánkot vagy pogácsát sütök a leves utánra.
2010. jún. 12. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
2010. jún. 12. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom, hogy a raguleves attól ragu, hogy disznóhús van benne, meg zöldborsó. Persze ez nálunk szokás.
2010. jún. 12. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A ragout apróra kockázott hús franciául ez van benne meg többféle zöldség.
2010. jún. 12. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én ragulavesem:

Sertés, vagy marha, vagy csirkehús van benne.

Zöldségek, borsó srépa, petrezselyem, gomba.

Apróra vágom a húst, elkezdem pirítani.

Apróra vágott hagyma bele, kis iső mulva az apróra vágott zöldségek.

Párolódnak, kevés vízzel.

Sót rá, majd zúzott fokhagymát.

Habarást készítek tejfölből, lisztből, és teszek bele mostárt is.

Ezzel besűrítem, meg persze vízzel felengedem.

A végén galuskát szaggatok bele. És persze petrezyelyemzöld, tárkony, kevés bors.

Imádom.

A hús ki is maradhat belőle.

2010. jún. 12. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a választ!abból adódott a kérdésem,hogy a héten főztem csirkéből levest.zöldséggel,répával,karalábéval.a húst előbb fokhagymás vajon megpároltam.tettem bele tárkonyt,füszereket.a végén habarás ment rá.én azt mondtam rá tárkonyos raguleves,de anyósom lefikázta mondván,ez nem is raguleves.hát akkor mi??
2010. jún. 13. 12:39
 9/9 anonim ***** válasza:

A ragu/raguleves lényege (a francia megnevezésböl eredöen), hogy húskockák, illetve kis húsdarabok megpárolva adják az alapot, ehhez jönnek különféle zöldeségfélék izlés szerint. Ennek alapján a te levesed is ragu, de valamelyik válaszoló húsmentes valamije nem.


Olvasd el a belinkelt vikipedia-cikket, ott nagyon jól le van irva.

2010. jún. 13. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!