Milyen leves illik a kanalas csirkéhez?
de azért leírhatnád, szerintem sokunk előtt ismeretlen.
szaftos pörkölt, amit kanállal kell enni??
az én keresztkomám, csakis mélytányérból kanállal ette meg a pörköltet.ezt anno egy közös nyaraláskor közölte velem, amikor lapos tányérral, késsel villával terítettem.
a felesége kacsintott, hogy hagyjam rá, és utána már tudtam mihez tartsam magamat ...:))
a kérdésre, ha későn is, ha tényleg pörkölt illetőségű az a drága kanalas jószág, én egy kis gyenge gríz, vagy májgaluska levest tennék elébe.
üdv.
Sajtos-kanalas csirke
4 db csirkecomb,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál pirospaprika,
1 mokkáskanál bors,
só,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 közepes fej vöröshagyma,
15-20 dkg trappista sajt,
1 pohár tejföl,
olaj.
Elkészítés: Az enyhén sózott csirkecombokat tűzálló tálba rakjuk, rákarikázzuk a hagymát és megszórjuk a liszt, pirospaprika, bors és só keverékével.
A tejfölben elkeverünk egy evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, a keverékkel leöntjük a combokat, tetejére reszelt sajtot hintünk.
A tálat alufóliával szorosan lefedjük, 30-40 percig sütőben sütjük, majd a fólia levétele után kissé megpirítjuk
Köszi szépen a receptet, ígéretesen hangzik.a héten meg is fogom csinálni, lehet, hogy tényleg kanállal kell majd kiszedni a tepsiből,de bánja kánya :))))
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!