Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van jó, kipróbált muffin...

Van jó, kipróbált muffin receptetek teljes kiőrlésű lisztből?

Figyelt kérdés

Vagy ilyesmi egészséges, például zablisztből. Linket nem kérek, azt én is tudok keresni, az érdekel amit valaki már kipróbált és jól sikerült!

Köszönöm!

2010. jún. 12. 13:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Íme egy! Az a neve, hogy: "egészsége muffin" :)

Kell hozzá:

* 2 csésze teljes kiőrlésű liszt

* 1 csésze tört vagy pürézett érett banán (kb 2 nagy banán)

* 2 tk sütőpor

* 1-2 tojás (ízlés szerint)

* 50 gr vaj (vagy margarin) megolvasztva

* 1 csésze joghurt vagy kefír

Elkészítése: 1. A lisztet keverjük el a sütőporral, egy másik tálban pedig a vajat, joghurtot, felvert tojást és a banánt. Adjuk a vajas keveréket a liszthez, és egy fakanállal keverjük el gyenletes masszává.

2. A tésztát egy evőkanállal szagassuk egy muffinpapírral bélelt muffinsütő formába, és 200 fokon süssük kb 20 percig.

A teljes kiőrlésű liszt helyett használhatsz akármilyen gabonafélét, pl: árpa, zabpehely, teljes kiőrlésű tönkölybúza, rozs – lisztérzékenyek hajdina, gesztenye, barna rizs, kukorica, szója és graham liszt keverékkel próbálkozzanak!

2010. jún. 13. 11:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok! :) Azt leghagytam, hogy ha nem akarod banánnal csinálni, akkor készítheted még mákkal, bármilyen, neked tetsző aszalt gyümölccsel, meggyel, málnával, ribizlivel, szederrel, almával vagy csokival(fél tábla elég.

Akármelyik változatot megcsinálhatod! :)

Nálunk kedvenc a banános-diós, szedres, meggyes és csokis! :)

2010. jún. 13. 11:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen =)
2010. jún. 14. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!