Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van kiprobalt es bevalt...

Van kiprobalt es bevalt babakeksz receptetek?

Figyelt kérdés

7 honapos babamnak szeretnek sutni. Olyan kellene, ami kiprobalt es valoban konnyen omlik, olvad szet szajban, mert mar hat foga van, igy szokott kapni ragcsalni valot.

Gluten is lehet benne, mert mar kisebb mennyisegben kap.

Kristalycukor helyett lehet helyettesiteni gyumolcscukorral?

2009. jún. 17. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is feltettem nemrég ezt a kérdést, de sajnos nem jutottam sokra vele. Hosszas vadászat után találtam egy receptet, amit egy kicsit átalakítottam. Kipróbáltam, siker volt! :-)

8 db kekszhez:

1 nagyobb kajszibarack vagy banán (én egy fél üveg bébidesszertet tettem most bele)

2 evőkanál zabpehely apróra őrölve

3 evőkanál liszt (én kukoricalisztet használtam)

2 evőkanál olaj

Mindent jól összekeversz, és hagyod állni 10 percet (hogy a zabpehely jól megszívja magát). Én nyomózsákba tettem és szép kis hosszúkás formákat nyomtam belőle, de olajos kézzel is formázhatsz.

A gyümölcs elég jó édes ízt ad, nem kell külön cukor (bár nekem hiányzik egy pici só belőle, de a kislányom jóízűen majszolta, 2 foggal :-D).

Sok sikert!

2009. jún. 17. 20:15
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom, ez jol hangzik. Tetszik, hogy csak gyumolccsel kell izesiteni, mert neten keresgeltem, de mindegyikhez cukrot irtak, ugyhogy feladtam.

Ezt holnap kiprobalom. A gyumolcs miatt romlik hamar szerinted?

Lehet belole nagyobb adagot sutni, hogy sokaig eleg legyen?

2009. jún. 17. 20:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Meg szeretném kérdezni, mennyi ideig kell sütni, és milyen hőfokon?
2010. aug. 29. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!