Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem áll össze a sárga...

Miért nem áll össze a sárga túróm?

Figyelt kérdés
Kb. 3 órája csöpögtetem, de olyan az állaga, mint egy jó szaftos rántottának. Kb. fél-1 deci levet engedett eddig. Mit csináljak, hogy összeálljon? (10 liter tejből és 10 tojásból készítettem.)
2018. ápr. 1. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:

10 liter tej?


10 tojáshoz csak, 1 liter tej kell !!!


[link]

2018. ápr. 1. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Elírzam!! Bocsi!! 1liter tej, természetesen. :D Koszi, hogy szoltal! Szoval 1 liter tej, 10 tojci.
2018. ápr. 1. 15:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Csöpögtetsd még, aztán tedd a hűtőbe jószorosan betekerve egy konyharuhába, és hagyd teljesen kihűlni.
2018. ápr. 1. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Meddig hagyjam kb.? Nem lehet túl vastag a konyharuha? Semmi extra egyébként, nem műszálas, hanem az a klasszikus konyharuha. Jelenleg kanalazni lehet, nem vágni. :(
2018. ápr. 1. 15:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad kibontogatni, tulajdonképpen amikor leszűröd,és már meg lehet fogni, annyira kihűlt, össze kell tekerni a konyharuhát amennyire lehet. Én ilyenkor összekötöm egy spárgával hogy szoros maradjon, és felakasztom a kamrában egy éjszakára, hogy kicsöpögjön a savó, hűtőbe teszem, de a konyharuhából még mindig nem veszem ki, csak tálalás előtt. Kb. Egy napig áll.

Az a lényeg, hogy amíg meleg, nem szabad kibontani.

2018. ápr. 1. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ennél sokkal több idő kell, hogy összeálljon. Legalább fél nap, és teljesen hűljön ki.

A másik hiba lehetőség, hogy túl sokáig főzted.

Egyszer én is túlfőztem. Úgy több szilárd rész lesz benne, ezért főztem tovább. Viszont ha túl sokáig, túl keményre fő, akkor nincs ami hűlés közben összefogja, hiszen alap esetben a kissé lágy tojás még forró marad belül, mire lehűl, addigra "fő" keményre, és akkor már formára dermed.


Én akkor azt csináltam vele, (mivel teljesen széthullott kihűlés után) hogy habverővel óvatosan szétnyomkodtam kicsit, összekevertem nyers tojással, és folpackkal kibélelt őzgerinc formában, sütőben kigőzöltem.


(Vízfürdőbe kell tenni a formát, és a tetejét is letakarni, nehogy kiszáradjon.


Aztán a hűtőben teljesen kihűtöttem, és utána tökéletesen szeletelhető volt.

Kicsit melós volt, de megérte, mert az egy nagyobb adag volt, és így teljesen jóra meg lehetett csinálni, nem kellett kidobni.

2018. ápr. 1. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

...ja, és igen, simán lehet túl vastag a konyharuha!

A létől úgy megdagadnak a szálai, hogy azt a sűrű cukros levet egyszerűen nem engedi át. Túl sok lé marad benne, amitől képtelen összeállni.

Olyat is csináltam már, hogy nem konyharuhába tettem, hanem csak egy sima (jó nagy) szűrőbe (ez az apró lyukú acél hálós "tea" szűrő)

egyszerűen beleöntöttem, mikor csepegett egy kicsit, rátettem egy tányért, utána arra egy kis súlyt, szóval ahogy egyre jobban dermedt, úgy nyomtam lefelé, hogy nehogy átnyomjam a szűrőn.


Ez a legegyszerűbb, és egyik legbiztosabb módszer, és gyorsabb is a konyharuhánál.

2018. ápr. 1. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom, nagyszeru tippeket irtatok! Sajnos tul soka foztem, ez lehetett a gond. Sikerult egy igen rovidke receptet valasztanom, ami nem reszletezte. Izre szerintem stimmel, vagni sajnos nem lehet. :(
2018. ápr. 2. 08:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!