Csirkemell filét mindig ugyanabban a megbízható húsboltban vásárolom. Második alkalom, hogy a hús feltűnően sárga. Nyersen narancssárga, sütés után feltűnő citromsárga?
Vagy ételfesték van a tápban, vagy... vitaminozott vizet itatnak velük, amiben elég sok karotin, egyéb sárgás cucc van, amivel csak az a bajom, hogy a tojás sárgáját tapasztalatból mondom, hogy egész biztos szép sárgára színezi, de a húst... azt eddig nem vennem észre.
De ettől még lehet.
Meg az is lehet, hogy egyszerűen más fajta csirke, hús hibridekből is van több féle.
Meg vágás után is van egy rakás eljárás, amitől állagra is, színre is, kezelhetőségre is nagy eltérések lesznek.
Igen, ez is egy trükk, hogy szép sárgabőrű, zsírú háztáji csirkeként adják el a tápon nevelt jószágot is.
valóban ártalmatlan, de átverés egyértelműen.sajnos falusi ismerősöm is van, aki így trükközik a háztáji tojással, pucolt csirkével, pedig egy szem nem sok, annyi kukoricát sem vesz, csak tápot a faluban lévő tápboltban.A portékájából annyi igaz, hogy házi, de a takarmánya ua., mint a nagyüzemié.
Azért ne támadd le, csak érdeklődd meg, hogy van-e új beszállítója, és mi a véleménye róla, mert neked ez nem szimpatikus stb stb.
Ha nem tud a korábbi minőségben adni, csak akkor válj meg a megbízható hentestől, és keress másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!