Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Flamingó szelet? Sütötte már...

Flamingó szelet? Sütötte már valaki?

Figyelt kérdés

Ez a recept: [link]


Sütötte már innen valaki ezt a szemét szart? Hogy lehet a tésztáját normálisan kinyújtani? Gumiszerű, undorító állagú, és folyamatosan összeugrik.


2018. márc. 30. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem sütöttem még ezt a sütit, de ránézésre semmi baj nincs a recepttel.
2018. márc. 30. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam. Egészen addig, amíg nem kellett a tésztát elkezdeni nyújtani...
2018. márc. 30. 20:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bele tetted az összes tejet? Ilyen receptnél részletekben kell és nem is feltétlenül szükséges az összes bele.
2018. márc. 30. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Gyakorlott sütő vagyok, tudom, hogy nem locsoljuk bele egyből. Itt van mellettem még a mérőpohárban a kimért 2 dl-ből kb. 0.8 dl.
2018. márc. 30. 20:25
 5/10 A kérdező kommentje:
1 lapot majd 15 percbe telt kinyújtani. Mire tepsi méret lett össze vissza szakadt, foltozgattam. Az első meg is sült már, de a másik kettővel még szenvedhetek, vagy így ahogy van kuka.
2018. márc. 30. 20:27
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
Gyakoroljál még.
2018. márc. 31. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Akkor mégsem lehetsz olyan gyakorlott sütő ;)
2018. márc. 31. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Bármilyen nehézségű süteményt megsütöttem azalatt a 18 év alatt, amióta aktívan tevékenykedem a konyhában. Ismerősök, barátok süttetnek is velem különböző alkalmakra, még a húzott rétes is megy, de én ilyen rossz minőségű tésztával még nem találkoztam. De gondolom ti (utolsó kettő) is sütöttétek már ezt a süteményt. Nos, akkor várom a tapasztalataitokat, jótanácsokat. Mert amit idefirkantottatok, azzal semmire sem mennék legközelebb. :)
2018. márc. 31. 18:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Ahogy már írtam, ránézésre jo a recept. Ha gyakorlott süto vagy, akkor érzed, hogy liszt kell bele még, vagy tej... De gondolom már készen van, hiszen tegnap írtad ki a kérdést. Milyen lett?
2018. márc. 31. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

# 9 Nem neked írtam, hanem a 6-os, és 7-es válaszolónak. Rajtad azért látszott a segítő szándék. :)

Megcsináltam végül, megsült normálisan, meg minden, de egy rémálom volt ezzel a tésztával dolgozni. Kíváncsi vagyok mitől volt olyan gumiszerű az egész. Talán a szalalkáli, és az aroma együttesen okozhatta? Vagy nem is tudom. Nyújtani is már mindenhogy próbáltam, lisztezett deszkán, szilikonos sütőpapíron, folpack alatt, lisztezett nyújtófával, egyik sem volt jobb. Az utolsó lapot hűtőbe tettem, arra az időre, amíg a másodikkal szenvedtem (kb. 15 perc), mintha egy leheletnyivel könnyebb lett volna úgy nyújtani, de azért megszenvedtem vele. Viszont csúnyák lettek a lapok (mint egy domborzati térkép), ez valószínűleg látszani is fog mikor felszeletelem. Majd lefotózom, és felteszem ide a kép linkjét. Egyébként így a krémmel összeállítva illatra jónak tűnik, de majd kiderül.

2018. márc. 31. 21:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!