Milyen lecsót főzzek ma estére? Kérek szépen ötleteket, hogy mit főzzek bele, illetve hozzá?
Rizses lecsó?
Elkezded hagyomásnyos lecsóként főzni, mikor már összefőtt és megpuhult a paprika és a paradicsom is, akkor egy marék rizst beleszórsz (nem többet, mert felszívja a nedvességet és összeáll egy tömbbe). Isteni finom, a vége felé vághatsz bele kolbászt is, hogy gazdagítsd. Ebbe nem kell tojás.
A lecsóba belefőzöl vékony szeletekre vágott virslit(a füstölt virsli a legjobb hozzá).És külön főzöl hozzá rizst vagy pirított tarhonyát készítesz hozzá (sörét tészta ,én úgy nevezem azt a kerek, bolti tarhonyát,amit a lecsóhoz szoktam főzni).A tésztára vagy rizsre mindenki szed magának annyi lecsót,amennyivel szereti.Én így szeretem legjobban.
Én egyébként hagyma nélkül készítem a lecsót,de így is nagyon ízlik mindenkinek!
lecsós marhaszelet tarhonyával
marhahúst vékony szeletekben lesózod, borsozod, kis fokhagyma...állni hagyod 2 órát...megsütöd egy serpenyőben, kevés olajon, ha kész beledobod a hagymát, majd a paradicsomot és a paprikát, fűszerezed készre főzöd és tarhonyával tálalod
üthetsz a húsok tetejére tojást is és marha helyett más húsból is jó :)
A lecsós sertésszelet is finom.
A kikloffolt,bevagdosott,sózótt comb szeleteket félpuhára sütöd. A félkész, lecsóval készre főzód, Sült krumplival tálalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!