Kaptam egy fagyigépet. Hogyan kell használni?
Papír nincsen hozzá.Esetleg valaki tud mondani csoki,eper stb. receptet hozzá.
Elta fagyigép.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Tegnap este nekiestem egy hosszú válasznak (akkor még volt egy első hsz.is, de úgy látszik, őt közben törölték), aztán utolsó pillanatban elszállt a gépem :(
Nos, van néhány trükk:
- a tartályt használat előtt egy napra be kell tenni a fagyasztóba.
- lehetőleg hideg hozzávalókkal dolgozz, így gyorsabban és kevesebb energiával készül el a fagyi.
Ilyenkor nyáron mindig bent van a tartály a fagyasztóban, bármikor előkaphatom. Mivel egyszerre csak egyféle fagyit lehet elkészíteni, hétközben mindennap csinálok valamilyen fagyit, amit dobozba zárva berakok a mélyhűtőbe, hétvégére már 6-7 féléből lehet válogatni. Veszünk hozzá ostyarudakat (sokfélét lehet kapni, multiknál is, töltve, mártva, üresen), kész is a szuper fagyi.
Én csak tejszínhab POR-t használok (Spar budget, Tesco gazd. olcsó és finom), így mindig tarthatok itthon. Lejjebb, a "recepteknél", ahol nem írom külön, ott mindig 2 zacskó habporból vert tejszínhab az alap! A fagyigépedet nem ismerem, de elvileg van a tetején egy kis nyílás, ezen kellene beönteni a cuccot, ez viszont az én gépemen anyira kicsi, hogy nekem is mindig mellément. Rászoktam, hogy amikor kész az alap, beöntöm a tartályba és villámgyorsan ráteszem a tetejét és indítom. Azért fontos gyorsnak lenni, mert egy pillanat alatt rádermed az edény oldalára, aljára és akkor elakad a keverőlapát, leég(het) a motor. Amíg nem érzel hozzá elég bátorságot, addig csináld "hivatalosan": összerakod és elindítod a fagyigépet, és a beöntőnyíláson keresztül beleöntöd a fagyialapot. Kb.10-12 perc és kész a fagyi!
Na és a világ legegyszerűbb "receptjei":
Gyümölcsfagyik: a fent leírt tejszínhabba beletrumixolod a kívánt gyümölcsöt, fanyar gyüminél mehet hozzá egy kis porcukor. Meggynél, őszibaracknál, almánál pár csepp citromlé, egy kis őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg is, attól még pikánsabb lesz.
Csokifagyi: a tejszínhabba belekevered az olvasztott étcsokit, és ízlés szerint nagyon apróra darabolt csokit is. Ha felnőtteknek készül, tehetsz bele egy kevés alkoholt is.
Citromfagyi: 1 zacskó porból készítem el a habot, ehhez öntök 1 natúr joghurtot, bele mérettől függően egy-két citrom facsart levét, gusztusod szerint (van, aki szeret ráharapni-pl mi is) egy kevés reszelt citromhéjat, porcukrot.
Kávéfagyi: két-három evőkenál forró vízben elkeverem a nescafét (ha gyerekek is kapnak, koffeinmentesből készítem), ez megy bele a tejszínhabba porcukorral.
Dió vagy mák fagyi: gyakorlatilag a bejglik töltelékét készítem el csak sokkal kevesebbet, valamennyivel hígabbra (picivel több tej) és mazsola nélkül. Ezt keverem simára a tejszínhabbal.
Fahéjas fagyi: Egy csapott teáskanál őrölt fahéjat keverek a tejszínhabba, egy icipici őrölt szegfűszeggel (szépen kiemeli az ízét).
Nagyjából ennyi a tudomány, direkt nem írtam pontos mennyiségeket, kóstolgasd és saját ízlésed szerint édesítsd, ízesítsd. Mindent előre keverj össze, a fagyigép már csak a hűtés miatt kevergeti, semmit nem tudsz egyenletesen belekeverni!
A legfontosabb: ne félj kísérletezni! Imádni fogod a géped!
Nagyon köszönöm.
Elta gép.A beöntönyílás elég nagy.....Már amennyire lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!