Kaptam egy fagyigépet. Hogyan kell használni?
Papír nincsen hozzá.Esetleg valaki tud mondani csoki,eper stb. receptet hozzá.
Elta fagyigép.
Tegnap este nekiestem egy hosszú válasznak (akkor még volt egy első hsz.is, de úgy látszik, őt közben törölték), aztán utolsó pillanatban elszállt a gépem :(
Nos, van néhány trükk:
- a tartályt használat előtt egy napra be kell tenni a fagyasztóba.
- lehetőleg hideg hozzávalókkal dolgozz, így gyorsabban és kevesebb energiával készül el a fagyi.
Ilyenkor nyáron mindig bent van a tartály a fagyasztóban, bármikor előkaphatom. Mivel egyszerre csak egyféle fagyit lehet elkészíteni, hétközben mindennap csinálok valamilyen fagyit, amit dobozba zárva berakok a mélyhűtőbe, hétvégére már 6-7 féléből lehet válogatni. Veszünk hozzá ostyarudakat (sokfélét lehet kapni, multiknál is, töltve, mártva, üresen), kész is a szuper fagyi.
Én csak tejszínhab POR-t használok (Spar budget, Tesco gazd. olcsó és finom), így mindig tarthatok itthon. Lejjebb, a "recepteknél", ahol nem írom külön, ott mindig 2 zacskó habporból vert tejszínhab az alap! A fagyigépedet nem ismerem, de elvileg van a tetején egy kis nyílás, ezen kellene beönteni a cuccot, ez viszont az én gépemen anyira kicsi, hogy nekem is mindig mellément. Rászoktam, hogy amikor kész az alap, beöntöm a tartályba és villámgyorsan ráteszem a tetejét és indítom. Azért fontos gyorsnak lenni, mert egy pillanat alatt rádermed az edény oldalára, aljára és akkor elakad a keverőlapát, leég(het) a motor. Amíg nem érzel hozzá elég bátorságot, addig csináld "hivatalosan": összerakod és elindítod a fagyigépet, és a beöntőnyíláson keresztül beleöntöd a fagyialapot. Kb.10-12 perc és kész a fagyi!
Na és a világ legegyszerűbb "receptjei":
Gyümölcsfagyik: a fent leírt tejszínhabba beletrumixolod a kívánt gyümölcsöt, fanyar gyüminél mehet hozzá egy kis porcukor. Meggynél, őszibaracknál, almánál pár csepp citromlé, egy kis őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg is, attól még pikánsabb lesz.
Csokifagyi: a tejszínhabba belekevered az olvasztott étcsokit, és ízlés szerint nagyon apróra darabolt csokit is. Ha felnőtteknek készül, tehetsz bele egy kevés alkoholt is.
Citromfagyi: 1 zacskó porból készítem el a habot, ehhez öntök 1 natúr joghurtot, bele mérettől függően egy-két citrom facsart levét, gusztusod szerint (van, aki szeret ráharapni-pl mi is) egy kevés reszelt citromhéjat, porcukrot.
Kávéfagyi: két-három evőkenál forró vízben elkeverem a nescafét (ha gyerekek is kapnak, koffeinmentesből készítem), ez megy bele a tejszínhabba porcukorral.
Dió vagy mák fagyi: gyakorlatilag a bejglik töltelékét készítem el csak sokkal kevesebbet, valamennyivel hígabbra (picivel több tej) és mazsola nélkül. Ezt keverem simára a tejszínhabbal.
Fahéjas fagyi: Egy csapott teáskanál őrölt fahéjat keverek a tejszínhabba, egy icipici őrölt szegfűszeggel (szépen kiemeli az ízét).
Nagyjából ennyi a tudomány, direkt nem írtam pontos mennyiségeket, kóstolgasd és saját ízlésed szerint édesítsd, ízesítsd. Mindent előre keverj össze, a fagyigép már csak a hűtés miatt kevergeti, semmit nem tudsz egyenletesen belekeverni!
A legfontosabb: ne félj kísérletezni! Imádni fogod a géped!
Nagyon köszönöm.
Elta gép.A beöntönyílás elég nagy.....Már amennyire lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!