Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítetek a pudingo...

Ti hogyan készítetek a pudingot? 4 főre, hány tej hány porral?

Figyelt kérdés
Életem első pudingja lesz :D
2018. márc. 24. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Fél liter tejhez kell egy zacskó puding. Ha desszertnek szánod, 4 főre elég is. Ha nem, akkor készítsd duplán.

Először kevés tejjel keverd simára a pudingport, a hozzá írt mennyiségű cukrot, tedd fel a tejet forralni, amikor már meleg a tej, el is kezdheted beleönteni. Folyamatosan keverd, mert nagyon hamar leég. Előtte a lábast, amiben készíted, öblítsd át hideg vízzel, akkor nem ragad az alja annyira. Amint elkezd bugyogni, le is kapcsolhatod alatta a lángot. Öntsd kelyhekbe, vagy poharakba, díszítsd tetszés szerint.

2018. márc. 24. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
A pudingpor zacskóján rajta van lépésről lépésre, hogy hogy kell elkészíteni. A zacskó porból 4 adag lesz, és úgy rémlik, fél liter tej kell hozzá, meg pár evőkanál cukor. Olvasd el.
2018. márc. 24. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ment a zöld kéz:)
2018. márc. 24. 12:46
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
ne felejtsd el elmosni a fakanalat amivel kevered. Egyik legelső saját vanília pudingom lett így rántotta ízű. XD Ha már sűrűsödik akkor jó. Hajrá :'D
2018. márc. 24. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

A sütikhez, krémekhez külön fakanalat használok, azokkal nem főzök ételt.

A pudingot vagy gőz fölött, vagy mikróban készítem. Ha mikróban, akkor jénaiba vagy más mikrózható edényben kevés tejben csomómentesre keverem a pudingport. Közben a többi tejet a tűzhelyen meglangyosítom, majd apránként hozzákeverem a pudinghoz. Beteszem a mikróba alacsony fokozatra és két-három percenként kiveszem,megkeverem, addig, amíg elé sűrű lesz. Így biztosan nem ég le az alja.

2018. márc. 24. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Elég hamar be surusodott kicsit csomós lett, de amúgy finom :D

Köszönöm a válaszokat. Ment a like :D

2018. márc. 25. 18:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Mondtam, akarom mondani, írtam, hogy kevergesd, meg egyrészt hamar leég, másrészt csomómentesre keverd. Örülök, hogy végülis ehető lett. :D

Gyakorolj, hidd el, legközelebb már csomó sem lesz benne!

2018. márc. 25. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
*mert
2018. márc. 25. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is úgy készítem, mint az 5. válaszoló, de én először a cukrot a pudingporral, utána a tejjel keverem össze, és a mikróban a legnagyobb fokozaton főzöm. Amíg fel nem forr, addig nem kell megállítani, utána kb. 2 percenként keverem meg. Nem langyosítom meg a tejet a tűzhelyen, hanem egyben berakom az egészet a mikróba.


Ha tűzhelyen kell készítenem, akkor egy külön tálban szoktam a pudingport meg a cukrot összekeverni egy kevés tejjel. A többi tejet felforralom, és csak akkor öntöm bele a pudingporos keveréket (persze hőkiegyenlítés után). Így kevesebb ideig kell ott állni és kavargatni és kisebb eséllyel ég le. Persze az edényen is sok múlik, vastag aljú kell.

2018. márc. 25. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legközelebb úgy érzem jobban fog sikerülni :D
2018. márc. 25. 22:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!