Ti hogyan készítetek a pudingot? 4 főre, hány tej hány porral?
Fél liter tejhez kell egy zacskó puding. Ha desszertnek szánod, 4 főre elég is. Ha nem, akkor készítsd duplán.
Először kevés tejjel keverd simára a pudingport, a hozzá írt mennyiségű cukrot, tedd fel a tejet forralni, amikor már meleg a tej, el is kezdheted beleönteni. Folyamatosan keverd, mert nagyon hamar leég. Előtte a lábast, amiben készíted, öblítsd át hideg vízzel, akkor nem ragad az alja annyira. Amint elkezd bugyogni, le is kapcsolhatod alatta a lángot. Öntsd kelyhekbe, vagy poharakba, díszítsd tetszés szerint.
A sütikhez, krémekhez külön fakanalat használok, azokkal nem főzök ételt.
A pudingot vagy gőz fölött, vagy mikróban készítem. Ha mikróban, akkor jénaiba vagy más mikrózható edényben kevés tejben csomómentesre keverem a pudingport. Közben a többi tejet a tűzhelyen meglangyosítom, majd apránként hozzákeverem a pudinghoz. Beteszem a mikróba alacsony fokozatra és két-három percenként kiveszem,megkeverem, addig, amíg elé sűrű lesz. Így biztosan nem ég le az alja.
Elég hamar be surusodott kicsit csomós lett, de amúgy finom :D
Köszönöm a válaszokat. Ment a like :D
Mondtam, akarom mondani, írtam, hogy kevergesd, meg egyrészt hamar leég, másrészt csomómentesre keverd. Örülök, hogy végülis ehető lett. :D
Gyakorolj, hidd el, legközelebb már csomó sem lesz benne!
Én is úgy készítem, mint az 5. válaszoló, de én először a cukrot a pudingporral, utána a tejjel keverem össze, és a mikróban a legnagyobb fokozaton főzöm. Amíg fel nem forr, addig nem kell megállítani, utána kb. 2 percenként keverem meg. Nem langyosítom meg a tejet a tűzhelyen, hanem egyben berakom az egészet a mikróba.
Ha tűzhelyen kell készítenem, akkor egy külön tálban szoktam a pudingport meg a cukrot összekeverni egy kevés tejjel. A többi tejet felforralom, és csak akkor öntöm bele a pudingporos keveréket (persze hőkiegyenlítés után). Így kevesebb ideig kell ott állni és kavargatni és kisebb eséllyel ég le. Persze az edényen is sok múlik, vastag aljú kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!