SOS! A kiskunfélegyházi Csokis tekercset milyen csokiból érdemes csinálni?
Kiskunfélegyházai Csokis tekercs
Hozzávalók:
-150ml tej (Frissen fejt ,barna tehénből)
-1db tolyásfehérje (Este tojt 2-éves fekete tyúkból)
-csipet só
-37,5dkg finomliszt(Házilag készített)
-8dkg cukor
-5dkg vaj (frissen köpült)
- élesztő
Töltelékhez:
-6dkg csokoládé
Kenéshez:
-1db tojás sárgája
-1 ek tej
Elkészítés:
1.Megdagasztjuk a tészta hozzávalóit (a hozzávalókat a fent megadott sorrendbe tesszük az üstbe).
2.Ha a tészta megkelt ,elfelezzük,és az egyik felét kinyújtjuk egy 30 cm átmérőjű körre.
3.A tojást tejjel felkeverjük,és megkenjük vele a tésztát.
4.A reszelt csoki felét eloszlatjuk a tésztán.
5.A tésztát húsz egyenlő háromszögre vágjuk,amiket a szélesebb végüktől fogva jobb kézzel feleterünk.
6.Ugyanezt megismételjük a tészta másik felével is.
7.A maradék tojássárgájás tejjel
Megkenjük a tekercsek tetejét lúdtollból készült kenővel.
A receptet délután 3 órakor kell elkezdeni és követni kell a recept által megadott utasításokat mert különben átok száll rád és én babonás ember vagyok.
Én úgy hallottam ,hogy a népi hagyomány szerint étcsokit kell belerakni de nem vagyok benne biztos és gondoltam pár helybéli segíthetne nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!