Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen vegetáriánus húsvéti...

Milyen vegetáriánus húsvéti ételek vannak?

Figyelt kérdés

2018. márc. 23. 13:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A parmezán miért ne lenne vegetáriánus?
2018. márc. 24. 09:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok.

Látom, hogy az ötletem, hogy a vega hozza a kajáját, nem aratott osztatlan sikert, de nem dőlök a kardomba.

Én is vega vagyok, de nem várom el senkitől - különösen nem az ünnepek előtt hajcihőben - hogy belőlem külön gondot csináljon.

Ez részemről egy gesztus a vendéglátóm felé, de nem mindenki ilyen, hanem tojik az étrendje által okozott plusz problémára, lényeg, hogy ő ki legyen szolgálva és jól érezze magát.

Én mindig viszem a kajámat, de ez nem azt jelenti, hogy egy desszertet sem fogadok el, csak belőlem plusz gondja nincs senkinek.

A figyelmesség jólesik, de nem várom el senkitől.

2018. márc. 24. 09:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A parmezán sajt. Azaz vegetáriánus ( nem vegán). De a kérdező említette, hogy a vendég eszik tejterméket - azaz sajtot is. Teljesen oké a parmezán.
2018. márc. 24. 10:07
 14/18 anonim ***** válasza:
49%

ma 09:50-ös: én egyetlen vendégemtöl sem várom el, hogy hozzon kaját, söt úgy érzem, nekem mint vendéglátónak "kötelességem" (mármint belsöleg, nem abszolút módon nézve), hogy olyan ételeket készí8tsek neki (is), amit meg tud enni minden testi és lelki probléma nélkül.

Ehhez azonman természetesen elöre megkérdezem, hogy pontosan mit nem eszik, a legkisebb összetevöig, illetve hogy esetleg egyéb elkészítési módozatokat is figyelembe kell-e vennem.

Mivel a családban van glutén-, laktózérzékeny, diabeteszes, vegetáriánus meg pár élelmiszerre allergiás ember is, ezért én személy szerint pozitív kihívásnak tartom, hogy mindenkinek megfelelö ételeket tudja tálalni.

Persze ha a vendéglátónak nincs kellö energiája, vagy információja, akkor jobb, ha inkább az érintett gondoskodik saját magáról - csak nekem ez elég furcsán jönne ki.

2018. márc. 24. 10:53
 15/18 anonim ***** válasza:
67%

"Mivel a családban van glutén-, laktózérzékeny, diabeteszes, vegetáriánus meg pár élelmiszerre allergiás ember is,..."

Kedves 14-es, érdekesen festhet nálatok egy családi vacsora, vagy inkább az arravaló készülődés!:)

Azt értsétek meg, hogy nem azt írom, hogy a vega rokonnak a képébe kell vágni, hogy hogy HOZZÁL magadnak kaját, hanem magától kellene annyi eszének lennie, hogy visz.

Különösen rokon esetében ez nem kínos, mivel a vendéglátó nem idegen és a vendége nem a hivatali főnöke.

De felőlem mindenki úgy csinálja a dolgait, ahogy akarja, csak amit írtam, az családi körben egy létező koncepció, ha nem akarjuk, hogy az a másik még plusz terhet vegyen magára és az ünnepe arról szóljon, hogy a nyelvén tapos.

2018. márc. 24. 11:55
 16/18 anonim ***** válasza:

"Kedves 14-es, érdekesen festhet nálatok egy családi vacsora, vagy inkább az arravaló készülődés!:) "

Igen, föleg amikor még a "nemszeretemek" is belejönnek :) :)

De én tulajdonképpen "élvezem" a dolgot, mert nekem a fözés nem munka, hanem hobbi meg kihívás.

De abban teljesen igazad van, hogy senki nem "várhatja el" a vendéglátótól az extra kaját, meg a vendéglátós sem a vendégtöl, hogy hozzon magával ezt-azt.

2018. márc. 24. 12:04
 17/18 anonim ***** válasza:

Á, nem nehéz ám gabona-, laktóz-, hús-, cukormentes módon főzni, nekem elég jól megy :) Teljesen normális ételek születnek. A saját alap étrendem ennél azért lényegesen korlátozóbb (viszont van tojás. a növényi napjaim, na azokon kissé bajban vagyok, de akkor sem éhezem) s azzal sincs baj, ha az ember belejön vagy elvan egyszerű étkekkel.

Én a vegyüléke vagyok 2 hozzászólónak, saját esetemben nem várok el semmit, viszem a saját ételemet (kell is, mert nekem elég nehéz összetett ételeket főzni, a fentiek miatt, bár igyekszem a legtöbb szabályomat fellazítani vendégségben), viszont ha más jönne érdekes táplálkozási szokásokkal, kihívásnak élném meg s igyekeznék valamit összehozni. De nekem tapasztalatom van ebben s szeretek is főzni és átalakítani recepteket. Egy normál háziasszonytól ilyen extra dolgok nem várhatók el. A húsmentes főzés szerintem nagyon alap, de ha a tojás is kiesik s van egyéni ízlés is, úgy már nehezedik a dolog.

A parmezán vegaságához nem értek, de a legtöbb vega annyira nem megy bele, hogy milyen az oltóanyag, hanem eszi a nem vega sajtokat is.

2018. márc. 24. 13:32
 18/18 Gőz Ákos válasza:
Izè ,sóska
2021. ápr. 4. 03:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!