Tortát szeretnék csinálni! De?
Az alap elképzelés, hogy vanília pudingos lesz a töltelék, s sörösüveg lesz a forma!
Ez eddig a biztos, de nem tudom, hogy milyen legyen a tészta. Piskótát nem szeretnék, mert ebben a tűzhelyben valamiért nem sikerül. Szóval milyen tésztát ajánlanátok, ami finom is? (recepttel)
Valamint a díszítéshez (hogy ne csak a formája, hanem a kinézete is sörösüveg legyen) valamivel be kéne vonnom. Ami ugye zöld, fehér, arany ... stb, színű. Hol lehet ételfestéket kapni, s mi legyen az alapja, amit megszínezek (tehát az a vajas valami amit rákenek ... de mégsem szeretném azt a tömény vajasat)
Vannak ötleteitek?
Köszönöm
4 tojás, 25 dkg cukor, 2 dl olaj, 2 dl narancslé vagy tej, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, (esetleg 4 evőkanál kakaópor vagy 10-15 dkg mandula, mogyoró, dió, stb.)
A sütőt előmelegíted 175 fokra. A tojásokat a cukorral sűrű krémesre kevered. Állandó keverés mellett hozzáadod az olajat, majd a tejet vagy narancslevet. A lisztet (darált cuccokat, kakaót) és a sütőport elvegyíted, majd a tojásos keverékkel gyorsan összedolgozod (lehet habverővel, mert folyékony marad).
Ez az adag egy 26 cm-es kerek tortaformához elég, amit amúgy 3-ba el tudnál vágni. Ezt csak viszonyításképp írom, mert te más formát fogsz csinálni.
Az előmelegített sütőben 40-45 percig kell sütni (egy tűpróbát mindenképp megér).
Nagyon jó állagú tészta, nem olyan porhanyós, mint a piskóta. Én tejjel szoktam csinálni, azzal szerintem finomabb, mint a narancslével.
Sok sikert!
ezt én kaptam nemrég,kocsiformájú tortához
ételfestéket akármelyik boltban kapsz,80forintért vettem teszkóban,rumaromához hasonlóban van,bár aranyszinű helyett sztem csak sárgát fogsz kapni
én fehércsokival vonom be,és amikor megolvasztom a fehércsokit (10dekához 4-5 kanál olajjal),ahhoz teszem az ételfestéket
Ételfestéket, kár egy szupermarkatban is tudsz venni. Zöld konkrétan nincsen asszem, de a mandula ízű zöld és arra jó. Krémhez csináld mondjuk azt,hogy 3 dl tejben felfőzöl 1 vaníliás pudingot. A argarint ( vagy vajat) kikened cukorral. A kettőt összekevered és beleteszed a szinezéket.
A szinezéket a tészta alapba is be tudod tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!