Mit főzzek az alábbi összetevőkből?
Tegnap zöldséglevest főztem (sárgarépa, fehérrépa, zeller, gomba) a végén beleöntöttem 25 dkg eperlevelet, ami magába szívta szinte az összes levet, így megmaradt a rengeteg "belevaló".
Hogyan tudnék belőle valamilyen főételt készíteni, hogy ne kelljen kidobni?
A vadasba kellene lisztes habarás, ezt böven helyetteítheti a leturmixolt eperlevél - szóval szerintem semmi probléma vele. Viszont utánízesíteni még kell (mustár, citromlé, stb)
Vagy sütsz mellé karaj/csirkemell szeleteket, és a "leves"-hez keversz kevés párolt borsót, mustárt, pici cukrot és a húsra öntöd mártás helyett. Párolt rizst adhatsz mellé, de nem fontos a tészta miatt.
De fel lehet rakott ételhez is használni, alulra teszed a kikent formába levesmaradék felét, erre pirított/párolt daárlth´sut (vagy esetleg ledarált vagy apróra vágott maradék sült-fött-párolt húst), befeded a leves másik felével, teszel rá valamennyi tejfölt, ha van megszórod sajttal és sütöben megpirítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!