Tudtok egyszerű süti recepteket irni?
Paradicsomos kevert sütemény
Hozzávalók:
20 dkg cukor
3 dl paradicsomlé (vagy 1 kis konzerv paradicsompüré + 3 dl víz, ha nincs paradicsomlé)
1 dl olaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj
35 dkg liszt
1 citrom leve
Valamint:
10 dkg egész dió
lekvár
Elkészítés: A tésztához az összes alapanyagot egy tálban jól összekeverjük. A diót törjük apróra, keverjük a tésztába. Öntsük kikent, lisztezett tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kész, a piskótát hűtsük ki, majd vágjuk ketté, és bőven kenjük meg ízlésünknek megfelelő lekvárral.
Csokis brownie csoki nélkül
Hozzávalók
9 ek cukor
9 evőkanál finomliszt
4 ek cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
7 ek tej
7 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fok hőlégkeverés.
Az összes hozzávalót kimérjük, és összekeverjük.
Egy 20x30-as tepsit kivajazunk és kilisztezünk, ebbe öntjük a masszát.
Kb. 8 perc alatt kész. Figyelni kell rá, mert ha túlsütjük, kiszárad. Akkor jó, ha ragacsos a közepe.
Szia!
Nekem ez a kedvenc nagyon egyszerű sütim:
1 tojás
25 dkg cukor
5 dkg margarin (tehetsz bele vajat, vagy ha az sincs, két evőkanál étolajat)
2,5 dl tej
4 dkg kakaópor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Úgy szoktam készíteni, hogy a margarint megolvasztom, a cukorral és a tojással elkeverem. Egy másik tálban elkeverem a lisztet, kakaóport és a sütőport, és egy bögrében kimérem a tejet. Utána a tejet és a kakaós lisztet felváltva, kisebb részletekben öntöm a cukros margarinhoz, és mindig jól elkeverem. Ha robotgéppel kevered, akkor összeönthetsz mindent egyszerre, úgy simán csomómentesre tudod keverni akkor is.
Utána sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe töltöm, lesimítom, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percet sütöm. Tűpróbával szoktam ellenőrizni, hogy készen van-e. A tepsi kb. 35 cm x 25 cm.
A recept eredetileg F. Nagy Angéla "A család szakácskönyve" c. könyvéből származik, és a neve "Csokoládés sütemény III.", vagy ilyesmi.
Pudingos kekszek
Hozzávalók:
25 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
100 g pudingpor (vaníliás vagy csokoládés ízlés szerint)
Elkészítés:
Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk, hogy laposabb legyen és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Raffaello golyók
Hozzávalók:
3 csapott ek finomliszt
5 csapott ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg margarin
30 dkg kókuszreszelék
10 dkg mandula (vagy mogyoró)
Elkészítés:
A lisztet és cukrot egy edénybe elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a margarint és a kókuszreszelékből 20 dkg-ot, majd tovább főzzük néhány percig ezekkel a hozzávalókkal. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
Ha elkészült a masszánk, kis gombócokat formázunk belőlük, melyek közepébe mandulát/mogyorót teszünk, majd megforgatjuk a maradék 10 dkg kókuszreszelékbe.
Sportszelet
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3 ek kakaó
25 dkg vaj
2 dl tej
25 dkg cukor
2 ek olaj
10 dkg étcsokoládé
rumaroma
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverjük a kakaóval, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd a langyos tejben elkevert cukrot és a rumaromát (ízlés szerint). A masszát egy kb. 25x40 cm-es tálcára terítjük egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodjuk. Gőz felett felolvasztjuk az étcsokit az olajjal, langyosra hűtjük, és az elkészített masszára simítjuk. 20 percre a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint felszeleteljük.
Vagy ami mindig jól beválik és nagyon gyors édesség. Egy edény aljára leraksz egy sor babapiskótát, ráöntesz vanília vagy csoki pudingot, közé és a tetejére pedig gyümölcsöket halmozol.
A jelenlegi kedvencemért odavagyok, a speciális hozzávalókat lehet pótolni mással, majd írom. Egy incifinci egy tojásos adag így néz ki (de nekem egyszerre elég):
1 tojás habbá verve (de szétválasztás nélkül)
5-7g kakaópor (én zsíros hollandot használok)
30g eritrit, xilit, de persze cukor is lehet (a mennyiség normál embernek lehet, hogy jobb, ha több, nekem elég, de amúgyis édes lekvárral eszem a sütit)
3 dkg valamilyen liszt... nálam 1 dkg fehér tönköly és 2 dkg makadámdióliszt van, ez utóbbiért most nagyon odavagyok, de dió is jó lehet helyette, legalább részben. csak liszttel unalmasabb, de végülis jó lehet úgy is
Összekeverem, mikróban sütve is remek.
Vékony lapot sütök, kettévágom, bele lekvár (szilva vagy barack igen jó hozzá, azokat már teszteltem), tetejére olvasztott csoki, ízlés szerint. Néha a lekvárba darált diót is teszek.
Még szénhidrátszegény étrendbe is passzol, hacsak nem extrém szénhidrátszegény, ott a maradék lisztet is cserélni kéne s csínján bánni a lekvárral.
Engem fantasztikusan laktat, most szálkásításkor elég hasznos, hogy ha ezzel zárom a kései ebédemet, aznap már elégedetten elvan a gasztrohedonista belső énem és nem macerál, hogy egyek. Nálam ezen, az esti (nem) evésen áll vagy bukik a fogyás...
OSTYÁS ŐZGERINC
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj
15-20 dkg porcukor (a 20 nekem kicsit sok volt, én csökkentettem)
2 csomag főzős pudingpor(lehet 2 csokis, vagy 1 csokis 1 vaníliás)
2 tojás elhabarva
2 ek kakaó
1 marék mazsola, vagy zselés cukor, lehet dió is, magvak stb.
6 lap ostya kicsire (de nem morzsásra) összetörve
ELKÉSZÍTÉS
Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat a porcukorral, belekeverjük a pudingot,a mazsolát és a kakaót,majd óvatosan az elhabart tojásokat. Alaposan elkeverjük, majd levesszük a vízgőzről és azon nyomban belekeverjük az ostyát. Nagyon jól elkeverjük, hogy az ostyát mindenütt érje a krém. Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával (a szélén jócskán túlérjen a fólia) és a meleg keveréket beleöntjük egyenletesen elosztva. Fakanállal jól lenyomkodjuk, majd az alufólia széleket ráhajtjuk és a kezünkkel még mindig jól megnyomkodjuk. Legjobb egész éjszaka pihenni hagyni de ha nagyon sietős akkor meleg helyen tartva 4-5 óra múlva fogyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!