Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok egyszerű süti recepteke...

Tudtok egyszerű süti recepteket irni?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! Valami egyszerű sütit szeretnék de nem tudom mit.
2018. márc. 4. 11:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
bögrés meggyes
2018. márc. 4. 11:14
 2/16 A kérdező kommentje:
A receptet leírnád?
2018. márc. 4. 11:19
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Ez egy egyszeru csokis kevert, de nagyon finom.

10 dkg vajat kikeverünk 2 tojással, 20 dkg cukorral, és 1 cs. van.cukorral, ezután hozzáadunk 4 dkg kakaót, majd 2,5 dl tejet.

25 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd kanalanként a masszához adjuk.

Belekeverek 10-15 dkg tort csokoladet (nem muszaj, de igen jo benne), majd a tepsibe borítottam, és belenyomkodtam egy üveg magozott meggybefőttet (barmilyen mas savanyubb befott jo, en pl szilvaval szoktam, de fagyasztott malna/meggy/afonya/stb is jo). 180 fokon sutom, idot nem tudok, tuprobaval megnezem 20-25 perc utan. Mivel eleg tomor, igy kell sutni egy ideig, de nem szabad tulsutni, mert a vaj es a csoki miatt meg tovabb suti magat egy ideig, igy kiszaradhat.

Amikor megsült és kihűlt, megkentem a tetejét szamócalekvárral, és leöntöttem étcsokival.

Kicsit hasonlit a brownie-ra (persze nyilvan nem az), a gyumolcs es a lekvar nagyon jo benne es igenycsak kiados.

Kb 10 perc osszerakni mosogatassal egyutt, plusz ha kihult, akkor meg 5 perc megkenni.

2018. márc. 4. 11:20
 4/16 A kérdező kommentje:
Még milyen receptet tudsz??
2018. márc. 4. 11:20
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ha nincs margarin akkor mi van ??
2018. márc. 4. 11:22
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
A receptet nem írnám le, mert én is a Google első pár találatából választom ki a receptet és készítem el. Neked is ezt javaslom! Annyit segítek, hogy a Mindmegette.hu-s receptet szoktam használni.
2018. márc. 4. 11:22
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Valaki tud mondani még receptet???
2018. márc. 4. 11:34
 8/16 anonim ***** válasza:
78%

Kefires kevert sütemény

Hozzavalók a kefíres pohárral mérve

1 db 175 gr-gr-os kefír

1 pohár cukor

0,5 pohár olaj

2 db tojás

2 pohár liszt

1 púpozott teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

2 db savanykás alma

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, alsó-felső sütés (hőlégkeverés nélkül). Egy 20x30 tepsit kivajazunk, kilisztezünk.

Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

A kefires pohárral kimérjük a hozzávalókat. Egy keverőtálba tesszük a kefirt, a tojást, az olajat és a cukrot. Összekeverjük.

A lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A folyékony keverékbe szitáljuk és gyorsan összekeverjük. Nem kell sokáig keverni, csak amíg nincsenek benne lisztcsomók.

Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk az almakockákat.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad semmi, vagy a tetejét enyhén megnyomva rugalmas.

Amikor kihűlt, kockára vágjuk.

2018. márc. 4. 11:40
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Valaki még??? Valami kakaós sütit tudtok?
2018. márc. 4. 11:49
 10/16 anonim ***** válasza:
83%
Kókuszgolyó
2018. márc. 4. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!