Nagyon spórolós megoldásnak tűnik? Vagy alkalmazza más is?
Én is így csinálok, sőt, bolognaihoz nem is használok, hanem olyan szószt veszek, amiben van minimál darált hús is.
Ízesítem fűszerekkel, fokival, viszont megspórolok 4-5 frankot - azon tudok kenyeret, tejet, salátát venni.
Nincsen ezzel semmi baj, mindenki addig nyújtózzon, ameddig a takarója ér!
Inkább spórolj, mint kölcsönkérni járj!
Ha neked jó a végeredmény, miért ha variálhatnál az arányokon? Én nem spórolásból is megteszem ugyanezt (nem hússal, mert azt nem szoktam enni s ha mégis, szinte magában, általánosan értem), kicsit sem érdekel, hogy ki szerint hogyan kell, megalkotom a saját receptjeimet, a saját aktuális szempontjaim alapján :)
A saját s családom ízlésének kell megfelelnie az ételeimnek, nem másnak.
A mi chilisbabunkban, rakott krumplinkban, paprikáskrumplinkban nincs is hús, mégis finom... Nyilván kevéssel és sokkal is működhet egy csilisbab, hisz van benne bőven tartalom.
Ezt a módszert én is alkalmazom, annyi a különbség, hogy én nagyon apró kockàra vágott sárgarépával és zellerrel pótolom a hús mennyiségét a mártásokban.
A fasírtba pedig egy reszelt krumplit teszek, nagyon finom puha lesz tőle és persze olcsóbb is.
En is igy szoktam,500 gr husbol vagy 250 gr+ 2x 125 gr lesz ( pl fasirt es 1-1 bolognai v daralt husos rakottas), vagy 4 fele szedem, es akkor fasirt nem, de mas husos kaja keszitheto. En azert jarok el igy, mert nem szeretem, ha egy etel tul husos, de sporolasnak se utolso. Nalunk nagyon draga a hus, a megsporolt penzen inkabb tobbfele elelmiszert veszek mas kajahoz, minden frank szamit! :)
Amugy a sima hussal is igy szoktam, veszek pl 1 kg csmellfilet, abbol lesz kb 3-4 adag szeletelt hus, pl suteshez rantashoz, vagy 5-6 adag kocka hus porkolthoz, gyroshoz, stb.
Spórolós, de na és... Legyen inkább ízlés, na meg pénztárca kérdése... Ahogy felettébb jól írta valaki, addig nyújtózkodjunk, amíg a takaró ér...
Én úgy vagyok vele, hogy magam is kevesebb húst használok, de nem csak a spórolás miatt, hanem azért is, mert nem annyira szeretem a húst.
És kajától függ, hogy mennyit teszek bele. Van amiből jobban ki lehet spórolni, van amiből kevésbé. Az is egy jó megoldás, hogy nem spórolod ki adott kajából, de viszont ritkábban készíted azt, és egy jó húsos kaja főzés táján más húsosat nem nagyon csinálsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!