Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon spórolós megoldásnak...

Nagyon spórolós megoldásnak tűnik? Vagy alkalmazza más is?

Figyelt kérdés
sok ételt készítek darálthúsból. por bolognaik, chilisbab, rakott dolgok esetleg. egy átlag recept általában 20-30 dekát ír, de én egy félkilósat négyfelé szedek és 4 alkalommal használom fel. így érthetően igazán mesebeli a végeredmény, van is benne hús meg nem is. ezt milyen megoldásnak gondoljátok, van itt aki esetleg hasonlóképp jár el?
2018. febr. 17. 21:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Hát ha nem teheted meg anyagi okokból, hogy sok húst használj akkor semmi baj nincs. Én szójagranulátummal keverem, senki sem szokta megérezni. Fasirtokba, darált hús helyettesítésére, rakott krumpliba, töltött káposztába stb. nagyon finom.
2018. febr. 17. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

Én is így csinálok, sőt, bolognaihoz nem is használok, hanem olyan szószt veszek, amiben van minimál darált hús is.


Ízesítem fűszerekkel, fokival, viszont megspórolok 4-5 frankot - azon tudok kenyeret, tejet, salátát venni.

2018. febr. 17. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Nincsen ezzel semmi baj, mindenki addig nyújtózzon, ameddig a takarója ér!

Inkább spórolj, mint kölcsönkérni járj!

2018. febr. 17. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

Ha neked jó a végeredmény, miért ha variálhatnál az arányokon? Én nem spórolásból is megteszem ugyanezt (nem hússal, mert azt nem szoktam enni s ha mégis, szinte magában, általánosan értem), kicsit sem érdekel, hogy ki szerint hogyan kell, megalkotom a saját receptjeimet, a saját aktuális szempontjaim alapján :)


A saját s családom ízlésének kell megfelelnie az ételeimnek, nem másnak.


A mi chilisbabunkban, rakott krumplinkban, paprikáskrumplinkban nincs is hús, mégis finom... Nyilván kevéssel és sokkal is működhet egy csilisbab, hisz van benne bőven tartalom.

2018. febr. 17. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a módszert én is alkalmazom, annyi a különbség, hogy én nagyon apró kockàra vágott sárgarépával és zellerrel pótolom a hús mennyiségét a mártásokban.

A fasírtba pedig egy reszelt krumplit teszek, nagyon finom puha lesz tőle és persze olcsóbb is.

2018. febr. 17. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Semmi gond nincs ezzel. A sok hús amúgy sem egészséges 😉
2018. febr. 17. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

En is igy szoktam,500 gr husbol vagy 250 gr+ 2x 125 gr lesz ( pl fasirt es 1-1 bolognai v daralt husos rakottas), vagy 4 fele szedem, es akkor fasirt nem, de mas husos kaja keszitheto. En azert jarok el igy, mert nem szeretem, ha egy etel tul husos, de sporolasnak se utolso. Nalunk nagyon draga a hus, a megsporolt penzen inkabb tobbfele elelmiszert veszek mas kajahoz, minden frank szamit! :)

Amugy a sima hussal is igy szoktam, veszek pl 1 kg csmellfilet, abbol lesz kb 3-4 adag szeletelt hus, pl suteshez rantashoz, vagy 5-6 adag kocka hus porkolthoz, gyroshoz, stb.

2018. febr. 17. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is így szoktam (attól eltekintve, hoyg nem használokporokat), de nem spórolásból, hanem mert a kevesebb hús sokkal egészségesebb és - legalább is nekem - nem hiányzik bele több.
2018. febr. 18. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Spórolós, de na és... Legyen inkább ízlés, na meg pénztárca kérdése... Ahogy felettébb jól írta valaki, addig nyújtózkodjunk, amíg a takaró ér...


Én úgy vagyok vele, hogy magam is kevesebb húst használok, de nem csak a spórolás miatt, hanem azért is, mert nem annyira szeretem a húst.

És kajától függ, hogy mennyit teszek bele. Van amiből jobban ki lehet spórolni, van amiből kevésbé. Az is egy jó megoldás, hogy nem spórolod ki adott kajából, de viszont ritkábban készíted azt, és egy jó húsos kaja főzés táján más húsosat nem nagyon csinálsz...

2018. febr. 18. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi gond. Az a fontos, hogy a végeredmény finom legyen, és ne érezd azt, hogy ebből-abból több kéne. Ha ez teljesül, akkor az már csak ráadás, hogy még spórolni is tudtál kicsit.
2018. febr. 18. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!