Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mióta alkalmazza a tejipar a...

Mióta alkalmazza a tejipar a homogénezési eljárást a tejtermékeknél?

Figyelt kérdés
20-30 éve, esetleg egy viszonylag újkeletű dologról van szó? Ha jól tudom a homogénezéssel függ össze, hogy a bolti tejből nem lehet otthon tejfölt, túrót készíteni. Viszont én úgy emlékszem, hogy régen lehetett aludttejet, túrót csinálni otthon a bolti tejből, mi csináltunk legalábbis.
2012. aug. 23. 14:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Pontosan 20 30 éve hiszen mikor bejött a zacskós tej állandó panasz volt hogy a zsír belülről rátapadt a zacskó falára és gyakorlatilag alacsony zsírtartalmú lett a tej.Az üvegek falára régebben nem tapadt rá a zsír.Azt is leírták hogy a homogénezett tej nem alszik meg mégis a mai napig azt terjesztik sokan hogy azért nem alszik meg a homogénezett tej mert nem valódi.
2012. aug. 23. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Az üvegek falára miért nem tapadt rá a zsír, ha a zacskóra meg rátapad?
2012. aug. 23. 16:49

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!