Ki mire és hogyan alkalmazza a szójakockát?
Én pörit szoktam nagy ritkán.
Vegetás vízben megfőzöm, a továbbiakban pedig ugyan úgy mint ha húsból csinálnám.
Esetenként kizárólag brassóit:
Sós, bors, vegetás vízben felteszem, forrás után max. 5 percig állandó kevergetés mellett főzöm. Vigyázz, mert kifut! Utána a gázt elzárom, beborítom.
Kb. 40-45 perc után megnézem, a nagyobb szemeket késsel elvágom, ha azt látom, hogy a közepe még nem puhult meg, a födőt visszateszem rá.
A kockára vágott sült krumplit elkészítem. A szóját leszűröm.
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, ráteszem a szóját, só, bors rá, először a vizet süli ki magából, majd amikor már szép rózsaszínre sült, hozzákeverem a sültkrumplit. A gázt elzárom alatta, és rádobok egy marék zúzott fokhagymát, és beborítom pár percre, míg az ízek összeérnek.
Én is húsleves kockával szoktam kb. 5 percig főzni, majd lefedve hagyom benne úgy 10-15 percre, hogy szépen megdagadjanak/megszívják magukat, hús helyett szoktam, ritkábban, végső megoldásként használni.
Én salátákba szoktam tenni inkább, ebédhez ritkábban; másképpen nem próbáltam elkészíteni, mert nem a legjobb fehérjeforrás, és nem is olyan univerzális mint a hús(nem lehet annyiféleképpen fűszerezni, elkészíteni,pl. sütni, pirítani...)vagyis lehet, de nem lesz olyan az íze...
Inkább tofut szoktam, ha már a szója alapanyagú fehérjékről van szó.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!