Saláta föételként- "vészhelyzet" miatt?
Olyan saláta recepteket keresek, amik föételként ehetöek - azaz csak az az ebéd vagy vacsora, mivel hosszabb ideig nincs lehetöségem fözni (sem fözölap, sem konyha nem áll rendelkezésre), és rendelni vagy hasonló sem jöhet szóba.
Két felnött étkezését kellene így megoldani, alapanyagokként a minden hol kapható, közönséges élelmiszerek jöhetnek csak szóba, ritkább, különlegesebb vagy drága valamik nem.
Nagyon kérek minden kedves válaszolót, hogy kizárólag recepteket adjanak, tippek (mindenféle zöldségböl lehet, megnézed, mi van a boltban, vagy hasonló) nem segítenek, csak vagy beírt, vagy belinkelt receptek.
Elöre is köszönöm mindenkinek, aki veszi a fáradtságot és segít.
Kérek mindenkit, ne vesszetek össze és továbbra is csak salátarecepteket várok.
Az egyéb ötletek most nem aktuálisak, mivel azzal nincs gond, csak saláta az, ami érdekel.
Köszi mindenkinek!
Csak pár tipp, amiből nyersen is lehet salátát készíteni.
Cékla, édesburgonya, sárgarépa, sütőtök, káposztafélék.
Ezek felaprítva, valamilyen finom sajt társaságában,csemegehagymával és borssal fűszerezve, esetleg majonézzel, zsíros joghurttal leöntve
egész finom és laktató salátát alkothatnak együtt.
önmagukban vagy egymással kombinálva is finomak, az édeskés hatást nagyon jól ki lehet egyensúlyozni sós pl Feta jellegű, vagy kékpenészes sajtokkal.
1-1 alkalommal egy jó adag gyümölcssaláta is szóba jöhet, minden kapható idénygyümölcsből, kis mazsolával, dióval esetleg ez is egy jóféle zsíros joghurttal leöntve laktató is lehet.
Még eszembe jutott a csemege kukorica. Én spec legtöbbször fagyosat veszek, de ezt a fajtát nem kell főzni, de azért idő kell hozzá, hogy ehetőre kiengedjen.
Ezért" vészhelyzetre" mindig van itthon konzerv is.
Ez is lehet egy jó saláta alap, lehet hozzátenni plusz zöldségeket (pl kaliforniai paprikával, lilahagymával nagyon finom ), de lehet akár majonézesen, joghurtosan is
készíteni.
A kukorica laktató és tápláló is.
#11: egy pár ezren meg is eszik, én is többek között, ha nincs kedvem melegítgetni.
Kapaszkodj, de például a húst sem kell megmosni.
Utolsó: mikró sincs, szóval nem megoldás.
TÖbbek közt ezért is kértem kimondottan salátarecepteket
vagy még esetleg reggelinek: zabkása gyümölcsökkel, magokkal, asztalt gyümölcsökkel (nem kell főzni, ha este beáztatod másnap reggelre elkészül)
de amúgy saláta: nekem a tonhalsaláta az egyik kedvencem, de a különböző gyümölcsökkel megspékelt salátákat is imádom, pl a legjobb kombináció: rukkola, koktélparadicsom, körte, ananász balzsamecettel leöntve. de amúgy én csak simán összedobálok mindent általában, ami van. pl bab és a konzervcsicseriborsó a salátába is nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!