Valaki tud tokeletes krumplis palacsintat itt?
Multkor vettem egyett olyan finom volt de senkinek se sikerul olyan jol akiket ismerek :(.
Az ize nagyon finom volt :)) puha, eleg sok krumpli volt benne ettol volt meg finomabb volt, es puha maradt miutan kihult is. Egyaltalan nem kemenyedett meg. Nem volt zsiros se. Valakinek van valami titkos trukkje ilyesmi krumplis palacsintahoz? Kb. mennyit raktok a hozzavalakbol ugy pontosabban?
Valahogy igy nezett ki:










A krumplis palacsinta nem így néz ki. Kinézetre olyan mint a tortilla lap nagy lapos és kerek. Szlovák területen nagy divat köretként adják egyes főtételek mellé.
50 dkg főtt, áttört burgonya
kb. 25-30 dkg liszt
3 egész tojás
ízlés szerint 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
kávéskanál cukor
1 teáskanál sütőpor
só, bors, vágott snidling
kb. 2-3 dl langyos tej
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, kihűtjük.
Bedobjuk egy tálba, hozzáadjuk a többi anyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a palacsintatésztánál. 10 percig pihentetjük.
A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!