Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű sütireceptek...

Milyen egyszerű sütireceptek vannak amiket könnyen és egyedül eltudok készíteni 12 évesen? Eddig csak a csokis kekszet sikerült megcsinálnom ja és a rácsos linzerszeleteket.

Figyelt kérdés
2010. jún. 5. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:
2010. jún. 5. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Krémes süti


8 tojás,

30 dkg cukor,

5-10 vaníliás cukor,

1 liter tej,

1 kocka margarin,

9 evőkanál liszt.


A tojás sárgáját jól elkavarjuk a cukorral. Megolvasztjuk a margarint, kihűtjük, majd azzal is jól elkavarjuk. Utána a liszt meg a tej következik, úgy adagoljuk, hogy egyszerre fogyjon el.


Nem kell megijedni egy nagyon folyékony masszát kapunk. A végén még a keményre felvert tojásfehérjét szépen óvatosan belekavarjuk. Mikor mindent szépen jól elkevertünk, akkor egy kikent, belisztezett tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe.


Addig sütjük míg a teteje szép aranybarnára sül és ha megmozdítjuk a tepsit akkor már egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset mozog a közepe. Kivesszük és megvárjuk amíg kihűl csak aztán szeleteljük! Ha a süti hasonlít a

Nagyon egyszerű és nagyon finom

2010. jún. 5. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

10 dkg cukor

20 dkg margarin

30 dkg liszt

1 tojás

0,5 csomag sütőpor

pici só

esetleg egy kevés tejföl ( ha nem tudod összegyúrni, mert száraznak érzed a tésztát)


Ki kell nyújtani kb 0.5 cm vastagra, karikákat vágni belőle. Minden második karikának szúrd ki a közepét egy kisebb formával. A maradékokat újra összegyúrni és kezdeni az egészet elölről.

A kiszúrt karikák egyik oldalát megkened tojással és cukros, darált dióba forgatni, majd forró sütőben megsütni. Kihűlés után baracklekvárral megkened és egy egész és egy kiszúrt korongot ragassz össze.

Ha már sütöttél rácsos sütit, ez is sikerülni fog.

Nálunk mindig nagy sikere van.

2010. jún. 5. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

5 perces süti



Hozzávalók:



4 ek liszt


4 ek cukor


2 ek kakópor (édesítetlen)


1 tojás


3 ek tej


3 ek olaj


ezeket a hozzávalókat összekevered egy bögrében és berakod 5 percre a mikrohullámos sütőbe. Nagyon finom és vicce ahogy megduzzad, de gyorsan meg kell enni mert kb 10 perc alatt kiszárad és akkor már nem olyan finom.

2010. jún. 6. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Van egy nagyon finom, saját sütireceptem, aminek igazából csak az alapja nem saját, bár, ki tudja... :D de még nem láttam fent neten. Szóval, hozzávalók:

- 2 csomag háztartási keksz (nem darált!)

- 1 pudingpor

- 1 zselatinpor

- 1 tábla étcsoki

- bármiféle gyümölcs, én eperrel csináltam, abból van most rengeteg

Előveszel egy kisebb tepsit, és elkezded kirakosgatni keksszel. Előtte vagy akár közben is :D, megfőzöd a pudingot, gondolom ez megy, ha mégsem, semmi gond: egy fél liter tejet felteszel főni, de egy pár kanállal kiveszel egy pohárba, beleöntöd a port és csomómentesre kevered, majd amikor a tej már elkezd főni, kevergetés mellett beleöntöd a a pohárból a cuccot, majd addig kevergeted, amíg el nem kezd sűrűsödni, azután elzárod és hagyod kihűlni. Eközben tehetsz egy olyan tányért a tál fölé, amíg a tej fő, ami éppen beleillik, ki tudod venni, de nem esik bele, öntesz bele egy nagyon kicsi olajat és beleteszed a tábla csokit és felolvasztod, néha ezt is keverd meg.

Tehát, kiraktad keksszel a tepsit, kész a puding és a csoki, akkor fogod, és a pudingot szépen rákanalazod a kekszre és egy kanállal elegyengeted hogy mindenhová jusson, a pudingra ugyanezt a csokival. Ezután a tetejét ismét kirakosgatod keksszel, érdemes kb ugyanoda tenni, mint az alap kekszeket. Ezt hagyod egy kicsit pihenni, közben elkezdheted csinálni a zselatint. Két és fél deci vízben keverd el a zselatinport (nálunk 75 grammos kiszerelésben van, piros színben, ezért jól ment az eperhez), majd ha elkeveredett, beleöntöd egy lábosba és megfőzöd, időnként megkevergetve. Figyelj rá, hogy mikor kezd főni, mert forrás után 10-15 mp-vel el kell zárni. Hagyd, hogy egy kicsit megkocsonyásodjon, hogy rá tudd majd önteni. Amíg ez megtörténik, az általad választott gyümölcsből teszel egy karikát/szeletet minden kekszre, majd szépen rácsurgatod a zselatint a süteményre. Ezzel már kész is van, elteszed valami hűvösebb helyre, ne hűtőbe, hanem mondjuk a kamrába. Néhány óra múlva már úgy-ahogy összepuhul és lehet enni, de a legjobb másnap, mert annyira puha lesz, mint a vaj. :D

Hú, jó hosszú lett, de remélem érdemes volt leírnom, mert nagyon finom, és sütni sem kell :D

2010. jún. 9. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat és ki fogom próbálni őket! :)
2010. jún. 16. 20:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!