Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántotthús panírja kisütés...

A rántotthús panírja kisütés után miért válik le a húsról?

Figyelt kérdés
A panírozási sorrendet betartom, (liszt-tojás- zsemlemorzsa) mégis elválik.
2010. jún. 4. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem mindenkié leválik, mégpedig a húsban lévő nedvesség miatt.
2010. jún. 4. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Mikor vágom a húst,miután kisült nekem is leválik a panir,de ez igy normális úgymond,nem tudod oda ragasztani:D
2010. jún. 4. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
81%
Az enyém nem szokott leválni. Kisütés után leszoktátok takarni valamivel? Ha igen, akkor azért válik le, a visszagőzölés miatt dobja le a bundát.
2010. jún. 4. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Öcsém is ezen van állandóan felháborodva, hogy az otthoni rántotthúsról leválik a panír, az éttermiről meg nem . . .


Én egyszer kipróbáltam, hogy a hússzeleteket kloffolás után beáztattam tejbe kb. fél órát (hogy omlósabb legyen), és panírozás után kisütüttem, és egyáltalán nem vált el a hústól a panír.

A miértjét én sem értem :(

2010. jún. 4. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
93%
Annyi, hogy nem szabad lefedni, mert a saját gőzében felázik a panír a húsról! Az olajból kiszedett panírozott cuccokat tedd egy tálba (mehetnek egymásra) és ne fedd le, hagyd őket gőzölögni egy kicsit! Kemény, ropogós marad a panírja, annál nincs jobb.
2010. jún. 4. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Pumpusek válasza:
100%

Már nem tudom, honnan ollóztam ki és mentettem le a gépemre, de közzéteszem:


Az előkészített húsokat, zöldségféléket először mindig a lisztbe, majd a simára kevert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgassuk, de csak annyi morzsát tegyünk rá, amennyit a tojás felvesz. A tojást jól verjük fel, azonban ne szaporítsuk tejjel vagy vízzel, mert a panírozás sütéskor leválik.

Morzsa nélkül is panírozhatunk. Ilyenkor az anyagot csak tiszta lisztbe és tojásba vagy palacsintatésztába mártjuk. A palacsintatésztát tojáshabbal vagy tejben elkevert élesztővel lazítsuk.

A sütésre szánt anyagot mindig töröljük szárazra és csak közvetlenül a panírozás előtt sózzuk meg. Így nem ereszt levet, a panírozás sütéskor nem válik le. A bepanírozott darabokat ne rakjuk egymásra, és ne hagyjuk sokáig állni, mert a bundázás elázik, nem lesz ropogós.

A bundázott ételeket bő, forró zsiradékban süssük. Ha zsír nem elég forró, a panírozás ugyancsak elázik. A sütést legjobb teflonedényben végezni. A teflonbevonat a zsiradék túlforrósodását megakadályozza. Ha a hús vastag, először célszerű mindkét oldalát fedő alatt, kis lángon sütni, majd fedő nélkül nagyobb lángon újból átsütni.

2010. jún. 4. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!