Házi krémes krémpor - kézzel is, vagy csak konyhai robotgéppel?
Nem vagyok egy szakács alkat, de kidobni se szeretném, ami hozzám került. Pl van egy tasak házi krémes krémporom. (Márkát szabad írni? "Doktoros" márka.)
A gondom, hogy nem rendelkezem konyhai elektronikus eszközökkel. Ergo csak manuális cuccok. Sőt, habverőt se biztos, hogy találni fogok itt... Kanál tuti van! :D
Na most, pl a tojásrántotta készítéséhez hasonlóan kézzel, kanállal elég, ha felverem a tasak port tejjel?
Azt írja a tasak, hogy "a tasak tartalmát egy keverőedénybe öntjük. A 800 ml tejet egy adagban hozzáöntjük, és konyhai robotgéppel min. 3 percig habosra verjük."
Ezen kívül tipp, a tasakon:
"A krém kitűnő tölteléke lehet képviselő fánknak".
FONTOS, HOGY SÜTNI NEM SZERETNÉK. Tehát hagyjuk most a vajas tésztát, bár nem tudom, a bolti üres képviselő fánkot meg kell sütni? Vagy úgy, ahogy van, ehető? Mert esetleg akkor veszek, és beletöltöm, ha sikerül a krémet elkészítenem a tasakból.
A lényeg tehát a krém! Hogy ne kelljen kidobnom a tasakot. Mégiscsak jobb, ha hasznosítom, mintsem a kukába kerüljön. Eléggé zárkózott nép éll itt, én már ajánlottam fel másoktól hozzám került kész ételt, és bolti kaját,
de nem szeretnem elfogadni semmit...
Kukába meg nem akarom dobni, nem állok úgy anyagilag. Na meg szeretem a krémest. :D
De nincs ilyenekben gyakorlatom. Tehát robotgép nélkül is megteszi? Mire ügyeljek, hogy jól sikerüljön?
Ja, és 230 grammos tasak, benne az említett por.
Régen csináltam néhányszor pudingot, ami talán hasonló (mármint az elkészítése), de abban sincs rutinom.
Halál egyszerű kajákat szoktam főzni, hetente többször.
Tehát nem vagyok szaki. :) ezt kéretik figyelembe venni. :)
Nem kell hőkezelni tudtommal.Szóval főzés nélkül készíthető a tejet sem kell előtte felforralni.
Egyszerűen hidegen ki kell keverni.
A tej zsírtartalma szerintem lényegtelen amilyennel szeretnéd olyannal csináld.
Hogy meddig keverd az nehezebb kérdés. Szerintem addig amíg el nem éri az állagát ezt te magad tapasztalod majd. Ez kb 3-4 perc lehet nekem annyi volt amikor csináltam ilyen krémet.
Amíg nincs krémes állaga keverd szorgalmasan.
A hűtőbe rakni szerintem akkor célszerű ha már ráraktad arra a tésztára amit használsz.Szóval,hogy ne romoljon meg.
Nincs mit :)
Amúgy tényleg nem kell túlbonyolítani.
Ezek a krémek szinte elronthatatlanok azért vannak kitalálva,hogy az is el tudja készíteni aki nem nagyon tud sütni.
Szóval csak vágj bele nem az életed múlik rajta jó lesz az meglátod. :)
Nem bonyolítottam túl. :) Hanem pont hogy rákérdeztem, hogy ugye nem kell bonyolítani? Csak nem ment át interneten a szándékom... "1.5%-ös tej / 3.5%-s tej számít egyáltalán? Stb..." - ezt kb úgy értettem, hogy a több fajta ellenére ugye mindegy? Csak már este talán nem tudtam eléggé frappánsan megfogalmazni. :D Bocsesz. ;)
Azt meg tényleg nem tudtam, hogy nehéz-e elrontani bolti porból, vagy sem. ;-) Szóval nem vészes... úgyhogy köszönöm a biztatásod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!