Tésztarecepteket keresek?
Olyan tésztarecepteket keresek, amikben nincs hús és nem közismertek, megszokottak, hanem valami érdekesebbek.
Föleg nem tésztasaláta vagy rakott tészta érdekel, hanem fött tészta valamilyen mártással, de semmi esetre sem édesen.
Mindenkinek köszönöm, ha megosztja velem a bevált receptjeit.
Ez egy nagyon jó recept, már többször is elkészítettem. Egyszerű, érdekes, mutatós, gyönyörű a színe.
Én, ha vadast készítek, mindig marad 2-3 adag vadasmártás, ami a fagyasztóba kerül. Ennek újrahasznosítását húsmentesen kétféle módom csinálom. A lényeg, hogy keresek a piacon valami finom erdei gombát (ezt nyilván csak szezonban lehet ) vagy legalább barna csiperkét veszek.
Egy kisebb fej hagymát kevés olivaolajon finomra vágva megdinsztelek, megpárolom rajta a vékonyra szeletelt gombát, préselt fokhagymával egy kicsit lepirítom, majd borsozom.
Ha zsemlegombócra szánom el magam, akkor annak a tésztájába keverem, ha gyorsabbat akarok, akkor minőségi 8 tojásos szélesmetéltet főzök ki, és azzal keverem össze a pirított gombát.
Nem sok gomba kell hozzá, 20-25 dkg bővel elég, főleg az íze domináljon.Mind a zsemlegombócba, mind a gombás tésztába még teszek egy csokor frissítő zöldpetrezselymet is, persze finomra vágva. Üde színt és ízt ad az ételnek.
Ehhez jön tálaláskor a forró vadasmártás, nekünk nagyon ízlik, egy cseppet sem hiányzik a hús belőle.
Nézd úgy: itt vannak a lepontozók, nekik ennyi az életük, ezért csak sajnálni lehet öket, vannak akik csak annyira képesek, hogy "google", ök megintcsak primitív lények és vannak, akik rendes válaszoakt adnak, normális recepteket írnak, és csak ök azok, akiknek a véleménye számít.
Mégegyszer nagyon köszönöm neked is meg a többieknek is a segítséget, tényleg nagyon jó ötleteket kaptam.
Mindenkinek szép napot kívánok!
Besameles penne zöldségekkel
Ezt az ételt akkor készítem, amikor nagyon gyorsan kell valamit az asztalra rakni.
Felteszem a vizet forrni, ezalatt megtisztítok, és falatnyi darabokra vágok két szál sárgarépát, egy fél kilónyi brokkolit rózsáira szedek, fél zacskó mirelit zöldborsót kikészítek. Amikor felforrt a víz sózom és beledobom a sárgarépát, megvárom míg újra forrni kezd, ekkor megy bele a tészta, ezt 7 percig főzöm. Amikor letelt az idö, beleteszem a brokkolit és a zöldborsót, újra felforralom, leveszem a tűzröl és lefedve 2 percig pihentetem.
Eközben 3 dkg vajon 3 dkg lisztet fehéredésig melegítek, állandó keverés közben hozzáadok 3 dl hideg tejet, kiforralom. hozzáteszek egy marék reszelt sajtot, borsozom, sózom, kevés szerecsendióval fűszerezem.
A zöldséges tészta főzővizéböl egy bögrényit félreteszek, leszűröm és összekeverem a mártással, ha nagyon kevès lenne akkor kis főzölével pótolom.
Azonnal, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!