Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túlzott beáztatástól kicsírázo...

Túlzott beáztatástól kicsírázott, és ezek után megfőzött lencsétől rosszul lettem, miért?

Figyelt kérdés

Még puhábbra kellett volna főznöm, ez lehetett a gond? Vagy pedig az, hogy kicsírázott lencsét főztem?

Baromira fájt a fejem az elfogyasztását követően.



2018. jan. 1. 14:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

#9

A főzés (forrás után) 30-ik percében, mert én nem áztatok.

De mielőtt beleteszed, azért kóstold meg, hogy mennyire puha, mert nekem mostanában sikerül olyan lencséket vennem, amik forrás után 20 perccel már mennek szét, holott soha nem áztatok.

2018. jan. 1. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

#10

Az áztatást azért szokták javasolni, mert utána állítólag könnyebben emészthető és nem kell pukizni tőle.

A főzési időt - ahogy az áztatott babodnál is tapasztaltad - nem befolyásolja, akárki akármit is mond.

Én mindent megmosok, de semmit nem áztatok, nem vagyunk egy agyba-főbe pukizós család.:)

Viszont a szódabikarbónát alkalmazom a reménytelenül kemény dolgoknál (pl. babnál 2 óra múlva)

2018. jan. 1. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi válaszaidat, 80%! :) Erre még rákérdezek: "nekem mostanában sikerül olyan lencséket vennem, amik forrás után 20 perccel már mennek szét, holott soha nem áztatok."


Azok túl kemények és hirtelen szétpattannak, vagy túl puhák eleve? És mit teszel olyan esetben, tehát ha túl hamar elkezd mállani a főzővízben? Azonnal abbahagyod a főzést? Menthetőek még ekkor?

2018. jan. 1. 17:49
 14/15 anonim ***** válasza:
29%
Akkor én skizo vagyok, és én is heti 1x kicsit ázott lencsét eszem, mert nekem heti legalább egyszer faj a fejem.
2018. jan. 3. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 a800 válasza:

En ugy tudom, hogy a csiraztatas elsosorban azert ajanlott, hogy novelje a taperteket. Ezert olyan nepszeruek a csirak. Szerintem nem volt hulye kerdes, mert vannak olyan babfelek amik mergezoek kicsirazva, mert a noveny maga mergezo.

Aztatas nelkul is kivaloan meg leht fozni. En a szodabikarbona helyett kb 1 cm x 1 cm-es nyers, hamozott gyombert ajanlok. Nem emlekszem mar, valamilyen feherjen mulik a szilardsaganak elvesztese es a gyomberben van valami ami ezt megoldja es nem lesz szodabikarbonas ize, enyhe hus iz kiveheto, de meg soha senki nem vette eszre, csak en tudom. :)

En egyszer 2-3 napja csirazo lencset ettem meg. Nem lett bajom. A vizet napi 1-2 alkalommal ki kell cserelni egyebkent.


Egyetek sok lencset!!! <3

2021. jan. 26. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!