Hogy is van ez a kicsírázott krumplival?
Könnyebben pucolod az öreg krumplit (és az öreg zöldséget), ha előtte egy éjszakára hideg-vízbe rakod. Reggelre megszívja magát, és egy kicsit "símul a bőre".
A csírát törd le, ha már a gyökér-része mélyen belement a krumpliba, akkor azt a kés hegyével vésd ki. Ettől még a krumplit nem kell vastagabban pucolnod, sokat eldobálsz akkor belőle.
Még most is van régi krumplink, közben is csíráztam, vagyis többször letördeltem a csírákat a tavasz folyamán. de amúgy semmi baja,bátran fel lehet használni.
nem kell az a szokásosnál vastagabban hámozni sem.
én is el fogom használni az utolsó szemig.van amire kimondottan az öregkrumpli a jó.
Így ahogy mondod!
Krumplis lángosnak, mákos-núdlinak, szilvás-gombócnak hasonlóknak kifejezetten az öreg-krumpli a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!