Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túlzott beáztatástól kicsírázo...

Túlzott beáztatástól kicsírázott, és ezek után megfőzött lencsétől rosszul lettem, miért?

Figyelt kérdés

Még puhábbra kellett volna főznöm, ez lehetett a gond? Vagy pedig az, hogy kicsírázott lencsét főztem?

Baromira fájt a fejem az elfogyasztását követően.



2018. jan. 1. 14:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Hipochondria.
2018. jan. 1. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Az erős fejfájás nem hipochondria.
2018. jan. 1. 15:14
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Pont ezt mondaná egy hipochonder.
2018. jan. 1. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Mivel a különféle csíráztatott növények kimondottan egészségesek, ezért attól nem lehet bajod, ahogy a fött lencsétöl sem, akár csírázik, akár nem.


A fejed legfeljebb attól fájt, hogy beképzelted magadnak, vagy túl sok alkoholt ittál mellette vagy valami más oka volt.

2018. jan. 1. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
69%

1) Mennyi ideig áztattad, hogy már kicsirázott? Lehet, hogy már elkezdett erjedni a poshadt vízben.


2) Hülyeség a lencsét beáztatni. Ha nem teszed, akkor is kész van még a legöregebb is 45 perc alatt.

2018. jan. 1. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok hipochonder, a fejem meg erősen fájt, és tuti a lencsétől, mert aznap előtte csak gyümölcsöt ettem, majd pár óra múlva lencsét.


Arra gondolok , belejátszhatott, hogy nem mostam meg a lencsét.


És igen, az utolsó válasz értelmes, ez is sanszos, hogy túlerjedt. Véletlenül másfél napra maradt vízben. Bár semmi szaga nem volt, nem volt poshadt se.


Egyébként ha nem áztatom, akkor legalább másfél óra, mire megfő, ezt tapasztaltam. Rengeteg vita van a gyk-n az áztatásról pro és kontra, szóval az áztatás szükségessége nem könnyen megállapítható kérdés.

2018. jan. 1. 16:05
 7/15 anonim ***** válasza:
65%
Maradjunk abban, hogy hipochonder vagy.
2018. jan. 1. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

5-ös vagyok

Hallgass rám, ne áztasd be a lencsét, sokkal finomabb az íze anélkül.

Ha sikerül kifognod véletlenül egy nagyon öreget és nem akar puhulni, akkor félóra után dobj bele egy mokkáskanál szódabikarbónát és 10 perc múlva esik szét. (Ez a babra is igaz)

Más:

Attól, hogy te nem érezted poshadtnak a vizet, erjedtnek a lencsét, hidd el, hogy a folyamat már elkezdődött.

Még a kutyának is naponta adunk friss vizet, pedig abban nem áznak magvak.:)

2018. jan. 1. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:

Előző, igen, látok reális esélyt arra, hogy jól látod az erjedés kérdéskört. :) Kicsi aggódtam is, hogy másfél napi ázás után főztem, de hát nem akartam kidobni...


Hát jó, megpróbálom legközelebb áztatás nélkül. És meg is mosom előtte. ;)


A fél óra utáni szódabik-t úgy érted, hogy a FŐZÉS kb 30- percében?

(Tehát semmiképp se áztatásra értetted, ugye?)

2018. jan. 1. 16:39
 10/15 A kérdező kommentje:
Apropó, mely magvakat ajánlod áztatással -és mennyi időre-, valamint melyeket áztatás nélkül? A babot nehezen tudom elképzelni áztatás nélkül, fél napi ázást követően is 2 órán át főzöm... vagy áztatás nélkül is puha lesz 2 óra főzés után?
2018. jan. 1. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!