Hókifli zsírral, vagy margarinnal? Rétes- vagy sima liszttel? Élesztővel, vagy anélkül?
Rengeteg receptet néztem, mindenhol másra esküsznek, és persze mindenki a sajátját tartja a legjobbnak. Melyik receptet válasszam? Saját tapasztalatok esetleg?
Finom, omlós, sokáig elálló hókifli lenne a célom.
Konkrétan ezeket a recepteket néztem ki (lentebb), de szívesen fogadok egyéb jól bevált receptet tőletek is.
Szia!
Én az utolsó receptet választanám, néha a legegyszerűbb a legjobb. A zsírt-margarint én fele-fele arányban szoktam használni általában a süteményekhez, szerintem úgy a legjobb.
1# voltam.
Családban nics valaki, akinek van egy bevált receptje?
A leírtak alapján és a képekből ítélve, biztos hogy egyik recept sem rossz. Esetleg olvasd el a receptek alatt a kommenteket, azokat úgyis olyanok írják akik kipróbálták ezeket a recepteket.
Pont olyan amit szeretnel! En 3 eve hasznalom. Siman eláll 5napig
Tovabb sose probaltuk elfogyott!:)
Írom is:)
Hozzávalók : 25 deka finomliszt, 1 késhegynyi sütőpor, 2 tojás sárgája, 20 deka puha vaj/margarin, 12,5 deka darált dió, 12,5 deka porcukor, 1 cs. vaniliáscukor.
A hozzávalókat összegyúrjuk,több darab ceruzavastagságú hengert formálunk, amiket 4-5 centis darabokra vágunk.
kifliket formázunk belőlük, a két végüket kicsit elvékonyítjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket,- ne túl közel-és kb 180 fokos előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük.
ha megsültek, sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, és
még forrón bőven megszórjuk vaniliás porcukorral.
Miután kihűltek, megismételjük a porcukrozást, jobban mondva porcukorba forgatjuk.
Érdemes dupla adagban készíteni, főleg így karácsony tájékán.Olyan, mint, amit szeretnél, omlós, porhanyós, sokáig elálló.
Próbálj ki egy adagot, és, ha tetszik csinálj még. Elég egyszerű, de nagyon nagyon finom.
Jó sütögetést :)
üdv.
83%-os receptes válaszoló, ne haragudj, de nem volt 5 percem sem ma, miután utoljára írtam nekiálltam sütni, most fejeztem be.
Hókifliből ipari mennyiséget akartam, és hát sikerült is. :D Nem vártam már meg a receptedet, másikat készítettem, de mindenképpen ki fogom próbálni a tiédet is, mert jónak tűnik.
És mindenki másnak is köszönöm a recepteket, tanácsokat.
Végül ezt a receptet választottam: [link]
Tripla adagot készítettem. Annyit változtattam, hogy 2/3 rész margarint, és 1/3 rész zsírt tettem. A tejföl mennyiség amit írnak benne, túl sok, így óvatosan adagoltam, és jócskán maradt az előre lemért 6dl-ből. Egyébként egy nagyon könnyű tésztát kaptam, amivel jól lehet dolgozni, és a végeredmény is jó lett. Omlós puha, de majd holnap még leellenőrzöm. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!