Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hókifli zsírral, vagy margarin...

Hókifli zsírral, vagy margarinnal? Rétes- vagy sima liszttel? Élesztővel, vagy anélkül?

Figyelt kérdés

Rengeteg receptet néztem, mindenhol másra esküsznek, és persze mindenki a sajátját tartja a legjobbnak. Melyik receptet válasszam? Saját tapasztalatok esetleg?

Finom, omlós, sokáig elálló hókifli lenne a célom.

Konkrétan ezeket a recepteket néztem ki (lentebb), de szívesen fogadok egyéb jól bevált receptet tőletek is.

[link]

[link]

[link]



2017. dec. 21. 08:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Én az utolsó receptet választanám, néha a legegyszerűbb a legjobb. A zsírt-margarint én fele-fele arányban szoktam használni általában a süteményekhez, szerintem úgy a legjobb.

2017. dec. 21. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Igazából ahogy nézem egyik sem bonyolult, egyszerű mint a faék, az élesztőset sem kell keleszteni sem, csak nem tudom melyiknél milyen a végeredmény. Két évvel ezelőtt már készítettem hókiflit, de ha agyoncsapnak sem tudom megmondani melyik receptből, pedig az finom omlós volt, még az új év első napjaiban is. Úgy rémlik rétesliszt volt benne, de a zsiradékra nem emlékszem melyik volt.
2017. dec. 21. 09:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

1# voltam.

Családban nics valaki, akinek van egy bevált receptje?

A leírtak alapján és a képekből ítélve, biztos hogy egyik recept sem rossz. Esetleg olvasd el a receptek alatt a kommenteket, azokat úgyis olyanok írják akik kipróbálták ezeket a recepteket.

2017. dec. 21. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Olvasgattam, de tudod, ott is az megy, hogy "kihagytam belőle ezt, hozzáadtam azt, én így szoktam, meg amúgy"... Na mindegy, kipróbálom valamelyiket, aztán majd este megírom a fejleményeket, hátha másnak is hasznos lesz. :D
2017. dec. 21. 10:03
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Nekem diós hókifli receptem van, ami nagyon porhanyós és hetekig eláll, nem keményedik meg.Margarinnal vagy vajjal kell készíteni.Nagyon finom, ha még aktuális, írj és leírom pontosan a hozzávalókat.
2017. dec. 21. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
5-ös válaszoló, nagyon örülnék, ha megosztanád velem/velünk a receptedet. :)
2017. dec. 21. 11:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]



Pont olyan amit szeretnel! En 3 eve hasznalom. Siman eláll 5napig

Tovabb sose probaltuk elfogyott!:)

2017. dec. 21. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Írom is:)

Hozzávalók : 25 deka finomliszt, 1 késhegynyi sütőpor, 2 tojás sárgája, 20 deka puha vaj/margarin, 12,5 deka darált dió, 12,5 deka porcukor, 1 cs. vaniliáscukor.

A hozzávalókat összegyúrjuk,több darab ceruzavastagságú hengert formálunk, amiket 4-5 centis darabokra vágunk.

kifliket formázunk belőlük, a két végüket kicsit elvékonyítjuk.

Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket,- ne túl közel-és kb 180 fokos előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük.

ha megsültek, sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, és

még forrón bőven megszórjuk vaniliás porcukorral.

Miután kihűltek, megismételjük a porcukrozást, jobban mondva porcukorba forgatjuk.

Érdemes dupla adagban készíteni, főleg így karácsony tájékán.Olyan, mint, amit szeretnél, omlós, porhanyós, sokáig elálló.

Próbálj ki egy adagot, és, ha tetszik csinálj még. Elég egyszerű, de nagyon nagyon finom.

Jó sütögetést :)

üdv.

2017. dec. 21. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Remek, a kérdező nem válaszolt, akik pedig lepontozták a receptet Dr. Oetker receptjét pontozták le, amit kb 10 éve őrzök és használok évente többször is.
2017. dec. 21. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

83%-os receptes válaszoló, ne haragudj, de nem volt 5 percem sem ma, miután utoljára írtam nekiálltam sütni, most fejeztem be.

Hókifliből ipari mennyiséget akartam, és hát sikerült is. :D Nem vártam már meg a receptedet, másikat készítettem, de mindenképpen ki fogom próbálni a tiédet is, mert jónak tűnik.

És mindenki másnak is köszönöm a recepteket, tanácsokat.

Végül ezt a receptet választottam: [link]


Tripla adagot készítettem. Annyit változtattam, hogy 2/3 rész margarint, és 1/3 rész zsírt tettem. A tejföl mennyiség amit írnak benne, túl sok, így óvatosan adagoltam, és jócskán maradt az előre lemért 6dl-ből. Egyébként egy nagyon könnyű tésztát kaptam, amivel jól lehet dolgozni, és a végeredmény is jó lett. Omlós puha, de majd holnap még leellenőrzöm. :D

2017. dec. 21. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!