Sült gesztenye sütőben hogyan? Tényleg ki kell dobni, ami a víz tetejére úszott?
Eddig soha nem tudtam normális sült gesztenyét csinálni, mert mindenhol mást írnak a készítéséről (más áztatási idő, más sütési eljárás stb).
Sajnos én csak sütőben tudom sütni. Érdekelne, hogy:
- Pontosan mennyi ideig kell áztatni?
- Melyik oldalát és hogyan kell bemetszeni (X alakba vagy kereszt irányba végig)?
- Mennyi ideig és milyen hőfokon kell sütni?
- Le kell-e takarni sütés közben, vagy nem?
- Kell-e a sütőbe pluszba vizet tenni a pára miatt egy másik tepsiben?
- Végezetül tényleg ki kell-e dobni azokat, amik feljöttek a víz tetejére?
Az utolsó kérdés különösen fontos, ugyanis én eddig akárhányszor vettem gesztenyét (hiába válogattam ki szabály szerűen a legjobbakat), annak a 90%-a mindig feljött a víz tetejére.
(Hadd ne kelljen már kidobni, amikor így is többezer Ft/kg az ára. Sajnos itt Magyarországon ritka a jó áru, nemúgy mint külföldön, ahol azért nem olyan gyakori az, hogy nyerészkedés céljából eladják a hulladékot is az embereknek - nálunk ez bevett szokás.)
Szeretnék tényleg egy normális, bejáratott sütési módszert kérni az itt jelenlévő emberektől, aminek nagyon hálás lennék.
teljesen mindegy hogy X-be vagy keresztbe metszed e be..ez csak azért kell csinálni hogy ki tudjad majd bontani. általában a puposabbik oldalán csinálják,-mert ott a legkönyebb.és nem kell mélyen,csak a héját.
Én általában vízben főzőm.de volt már hogy a sütőbe csináltam.ilyenkor 1 órát beáztattam (előtte megmostam) és igen ami feljön a víz tetejére az sajnos rossz..
de ha nem hiszed ekkor azt is süsd meg-és majd látni fogod hogy valóban azok nem finomak,rohadtak stb..
Szóval egy óra ázás után berakom a sütőbe és sütöm.
már régen csináltam sűtőbe igy nem tudom pontosan meddig.de 30 perc után kiveszel egyet és ha a közepe is puha akkor már jó..
"ami feljön a víz tetejére az sajnos rossz"
Nagyszerű, akkor ezek szerint kidobhatjuk az összes gesztenyét amit vettünk azzal a 3000 ft-al, amit fizettünk érte. Mondtam hogy ebben az országban csak a hulladékot adják el. De úgy tűnik az meg is érdemli, aki ebben az országban merészel élni és gesztenyét vásárolni.,0
Megbizhatobb helyröl érdemes venni.de akkor se sokat egyszerre. Előszőr csak 1-2 marékkal- és ha otthon le ellenőrizted hogy milyen a minősége után vegyél többet.
Valamennyi rossz mindig elő fog benne fordulni.
De tényleg, milyen hőfok és mrnnyi idő a jó és a többi? Nemrég csináltam de most sem sikerült.
Kérem, vlalaki legyen már olyan kedves és mondja már el a tökéletes sült gesztenye titkát, mert annak őszintén hálás lennék.
Leirtam..
Mi lett a gond?
Azt irtad az összes gesztenyéd rossz ha azokat sütötted meg akkor az biztos nem jó..
Kerestem a neten leirast.
Nem sokban külömbözik attol amit en irtam.
Csak abban hogy leirja 200fokon kell sütni.
De ez inkabb sütő függő szerintem.mert az enyémben 200 fokon szénné égne.. [link]
vigyél magaddal egy 2L lavórt meg a zsebedben egy 2L flakon vizet és ahol venni kívánsz gesztenyét ott szépen a lavórba betöltött vízben teszteled, s ami szimpatikus azt megveszed.
Máshogyan ha nem értesz hozzá akkor csak saját magad vered át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!