S. O. S.! Össze fog állni ez a krém? Milyen tejszínt vegyek? Okésat esetleg?
Anyukámnak szeretnék csinálni gesztenye tortát ezt a krémet találtam hozzá: [link]
1.Szerintetek jó lenne,ha az alapja darált keksz+vaj lenne?
2.Milyen arányban legyen a vaj+keksz?(kb.10 dkg keksz van itthon)
3.Nem lesz túl híg a krém?
4.Milyen a jó "állati eredetű tejszín"?
Az oké habtejszín megfelelő lenne?Vagy esetleg Milli?
Köszönöm szépen
Alapnak elmegy, de inkább sütnék egy egyszerű piskótatésztát.
10 dkg keksz szerintem kevés.
Nem tudom, hogy túl híg lesz-e.
Olyat vegyél ami főzőtejszín 20%-os zsírtartalmú, és nincs ráírva hogy növényi eredetű blabla. Az Oké szerintem jó.
A recept szerint 2-3 db gesztenye massza kell egy tortába
Ez azt jelenti, hogy 50 vagy 75 dkg.
Csomagonként 1 dl tejszín azaz 2 vagy 3 dl tejszínnel kell elkezdeni. Egy csomag gesztenyemassza nagyon kevésnek tűnik.
Olyan habtejszínt vegyél amelyik a hűtőpultban van és 30%-os a zsírtartalma.
A főzőtejszín NEM JÓ !
A kekszes alaphoz 20 dkg darált kekszet 10 dkg olvasztott vajjal kell összekeverni és jó alaposabban sütőformába nyomkodni. Ha 10 percig sütöd sokkal finomabb lesz a tésztaalap.
#2. „Válaszhoz"
A főzőtejszín teljesen alkalmatlan ehhez a süteményhez.
A 27 cm-es formához nagyon kevés lenne az alapanyagod. Vagy vegyél még hozzá legalább 3-szor ennyit, vagy válassz harmadekkora formát.
A főzőtejszínt pedig felejtsd el, soha nem vered fel. Minimum 30 %-os zsírtartalmút válassz, a márka tökmindegy.
Hirtelen ezt találtam neked, ami sütés nélküli, egyszerűnek tűnő gesztenyetorta.
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a választ!
Finom lett a torta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!