Eloszor fogok egeszben csirket sutni! Kellene egy kis segitseg par dologgal kapcsolatban?
Szoval. Vettem a Lidl-ben egesz csirket, most akcios volt.
A recept meg van mar. A belsejen meg kell valamit csinalnom? Kiszedni valamit, vagy ilyesmi? Vagy mar teljesen konyha kesz allapotban van? Gondolom mossam at elotte. Na es a bore? Olyan receptet talaltam amugy, ahol kette kell szedni a csirker a hatan kette vagva , gerincet kiszedve, es igy kikell lapitani a tepsibe.
Esetleg valami tipp, mikre figyeljek?
Sajnos nincs aki megmutassa.
Egyszeru, de nagyon finom.
Attól függ, hogy milyen a recepted.
Ezek a csirkék már konyhakészek, csak gyorsan át kell mosni kívül-belül, hogy ne szívja meg magát vízzel a hús.
Ha egyben sütöd meg, akkor majorannával és sóval bedörzsölöd a belsejét, a külsejét csak sózod, illetve olyan fűszerekkel szórod meg, amilyen ízűre szeretnéd a húst (fokhagyma, vöröshagyma, bors, esetleg füstölt szalonna szeletek)
A gerincét nem kell kiszedni, ha kettévágva sütöd meg.
Miért kellene?
A bőrét se szedd le, süsd szép piros-ropogósra!
Ha töltött csirkét csinálsz, akkor itt egy recept:
Ilyen joghurtos-fuszeres paccal kell bekenni, a gerincet csirkeolloval kell kivagni, majd egy nyomo mozdulattal lekell nyomni a tepsire,hogy kilapjon. Azt gondoltam, igy jobban atsul, nem? Ha egyben hagyom, hany fokon , mennyi ideg kell sutni kb.?
At kell neznem , hogy tollas-e, vagy teljesen megbizhatok benne?
Bocsi a sok hulye kerdesert, csirke combot se sutottem meg soha, kezdo haziasszony vagyok. :)
#4
Rendszerint ezek szépen meg vannak tisztítva, de azért egy átnézés nem árt, különösen a szárnyakon és a comb végeken.
Ha találsz rajta valamit, akkor ha gázod van vagy leperzseled, vagy szemöldökcsipesszel kihúzod.
Arre nincs szabály, hogy meddig kell sütni, mert ahány csirke annyiféle, ezt nézeget, szurkálni szokták, a combján.
Ha a comb puha és omlós, akkor a többi része is garantáltan jó.
Alufóliázd le a sütőedényt, ha nincs teteje, tegyél alá a zsiradékon kívül 1 dl. vizet és 10 percre tedd magas fokozatra, hogy átmelegedjen, utána vedd le közepesnél valamivel alacsonyabb hőfokra, de ne teljesen kicsire.
Úgy 40 perc múlva nézz rá, hogy mit csinál, mennyire puha a combja, ha jó, vedd le a fóliát vagy a tetőt, hogy a víz elpárologjon és nagyobb fokozaton süsd szép pirosra!
Ennél a résznél már nagyon figyelj, hogy el ne égesd!
Ha páccal készíted, akkor lesz igazán a finom, ha a pácban hagyod állni a hűtőben 2-3 órát és utána sütöd csak meg.
Én a pácolt cuccokat este teszem a pácba és másnap sütöm meg, így teljesen át tudja járni az íz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!