Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokimázzal kapcsolatban...

Csokimázzal kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

A tortabevonót gőz felett olvasztom, de sosem lesz olyan folyós, amit szépen rá lehet csorgatni és csomómentesen elsimítani. Próbáltam már simán megolvasztani, volt hogy kis étolajat is tettem hozzá, de akkor is összeugrik és grízes massza lesz, mintha vizet tettem volna hozzá. Már próbáltam tejszínnel, tejjel, de mindig ugyanaz a kenhetetlen massza lesz, akármeddig is melegítem.

Mmit rontok el, hogyan csináljam?



2017. febr. 2. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én étcsokit használok, azt olvasztom fel. Mascarponét szoktam belekeverni, hogy ha megköt ne legyen túl kemény, mert akkor törik, nem lehet szeletelni. Utána megint olvasztani kell kicsit, hogy jól kenhető legyen, mert a mascarponétől besűrűsödik.

De van olyan süti, amihez jobb a "hagyományos" máz. Nem csoki, nem bevonó, hanem kakaóporból készített.

Bevonóból a Dr. Oetkernek próbáltam a "zacskós" változatát. Meg kell melegíteni, utána kivágni és kiönteni. Nekem az nagyon bevált, jó folyékony, könnyen lehet vele dolgozni, megkötve is jó.

2017. febr. 2. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2017. febr. 2. 18:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi vajjal szoktuk olvasztani,és úgy szépen lehet kenni.
2017. febr. 2. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
a tej olyan mintha vizet tennél, nem jó! étolaj kell, nem túl sok. szerintem a hiba a hőfok, túlmelegíted a csokit. tedd gőz fölé kb a csoki felét. olvaszd, néha tedd bele az ujjad, ha nem csípi a meleg akkor jó, aztn vedd le a gőzről és tedd hozzá a többi csokit. kevergesd még elolvad, közbe kis olajat tegyél hozzá
2017. febr. 2. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz. 😊
2017. febr. 2. 19:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, Dr. Oetker! ha már zacskós, akkor kizárólag ezt veszem! (megmentette már a karácsonyt meg jó pár ischlert a pusztulástól :D)
2017. febr. 2. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
ahogy írták előttem,szerintem is a hőfokkal lehet a gond,még annyit fűznék hozzá,hogy forró(tényleg forró) vízbe mártott késsel szeleteld,úgy,hogy először a késsel csak bejelölöd,hogy hol fogod vágni,utána vissza a forró vízbe és azon a vonalon ahol kicsit bevagtad a csoki tetejét szeleteld. így nem fog repedni
2017. febr. 2. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 púpozott evőkanál holland kakaópor.

Az összes hozzávalót egy lábasba teszem, és takaréklángon addig melegítem és folyamatosan kavargatom, amíg a cukor elolvad és egyenletes krémes állagúvá válik. Azonnal ráöntöm a kihűlt (ez nagyon fontos, tényleg hideg) süti tetejére. Nagyon szépen elterül szép egyenletes réteget alkot, melegített késsel szépen szeletelhető, és mindig sikerül :)

A nagymamámtól tanultam.

2017. febr. 3. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!