Csokimázzal kapcsolatban tudnátok segíteni?
A tortabevonót gőz felett olvasztom, de sosem lesz olyan folyós, amit szépen rá lehet csorgatni és csomómentesen elsimítani. Próbáltam már simán megolvasztani, volt hogy kis étolajat is tettem hozzá, de akkor is összeugrik és grízes massza lesz, mintha vizet tettem volna hozzá. Már próbáltam tejszínnel, tejjel, de mindig ugyanaz a kenhetetlen massza lesz, akármeddig is melegítem.
Mmit rontok el, hogyan csináljam?
Én étcsokit használok, azt olvasztom fel. Mascarponét szoktam belekeverni, hogy ha megköt ne legyen túl kemény, mert akkor törik, nem lehet szeletelni. Utána megint olvasztani kell kicsit, hogy jól kenhető legyen, mert a mascarponétől besűrűsödik.
De van olyan süti, amihez jobb a "hagyományos" máz. Nem csoki, nem bevonó, hanem kakaóporból készített.
Bevonóból a Dr. Oetkernek próbáltam a "zacskós" változatát. Meg kell melegíteni, utána kivágni és kiönteni. Nekem az nagyon bevált, jó folyékony, könnyen lehet vele dolgozni, megkötve is jó.
10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 púpozott evőkanál holland kakaópor.
Az összes hozzávalót egy lábasba teszem, és takaréklángon addig melegítem és folyamatosan kavargatom, amíg a cukor elolvad és egyenletes krémes állagúvá válik. Azonnal ráöntöm a kihűlt (ez nagyon fontos, tényleg hideg) süti tetejére. Nagyon szépen elterül szép egyenletes réteget alkot, melegített késsel szépen szeletelhető, és mindig sikerül :)
A nagymamámtól tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!