Valami jó rakott tészta recept?
Nálunk kedvelt a következö.
Megfözöl tésztát (mi legtöbbször pennét vagy csötésztát használunk, de bármi más is jó), de ne túlságosan puhára, ne legyen elázott. (5 emberre fél kiló)
Egy fej apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre párolni, darált húst (nálunk kb 30 dkg) és 20 dkg zellergumót, 20 dkg sárgarépát - ezeket ki is lehet hagyni, de igen finom benne - együtt a hagymás zsiradékon átpiritani, amig lesül a zsirjára, paradicsompürét keverni bele, sóval, borssal, bazsalikummal izesiteni (ha bátor vagy, tegyél bele 1 teáskanál fahéjat is - nagyon fimon aromát ad, nem édesség jellegü) és kicsit piritsd még pár percig.
10 dkg vajból, 1 evökanál lisztböl, 1 dl tejjel fözz besamelt, sóval és bazsalikummal füszerezed, vedd le a tüzröl, keverj bele 2-4 tojást.
A tésztát keverd össze a húsos mártással, tedd egy tüzálló edénybe, öntsd rá a besamelt és esetleg reszelj rá sajtot (amilyen éppen kéznél van, nem kell sok, söt el is hagyhatod).
A sütöben 180 fokon kb 20 perc alatt süsd át, akkor jó, ha a teteje foltosan megpirult.
Nálam a következő vált be:
1 csomag Knorr: Sonkás Tejszines tészta alappor
20-25 dkg orsótészta megfőzve
2 dl főzőtejszin
1-2 dl viz
Sajt
A megfőtt tésztát egy tűzálló tálba teszed.
Az alapport összekevered a tejszinnel, és a vizzel, egy kicsi sót is tehetsz bele, ha gondolod.
Az igy kapott öntetet forrásig főzöd.
Ahogy besúrúsödött, rögtön vedd le a tűzről, mert még utána is sűrűsödni fog.
Elkevered a tésztát a szósszal, és sajtot reszelsz rá.
Előmelegitett sütőben kb. negyed óráig süsd. Nem kell sokáig, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Nagyon finom.
Gombát hagymán megpárolsz, só nélkül.
Darált húst hagymán megpárolsz sóval, vegetával, borssal.
Összekevered ezeket meg tejfölt.
Belekevered a főtt tésztát.
Tepsiben megsütöd, tetejére reszelt sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!