Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyer sutes, kenyersuto...

Kenyer sutes, kenyersuto gepben! Recept?

Figyelt kérdés

Van otthon 1 kenyersuto gepem. Reg hasznaltam es elfelejtettem a receptet. A neten mindenfele tulbonyolitott (legalabbis szamomra) receptet talalok!Bele akarom dobalni az osszetevoket es kb. 3 ora mulva kivvenni a kenyeret ennyi. A lenyeg, hogy kellene az osszetevok aranya, amely a kovetkezokbol all:


viz, liszt, cukor, so, margarin, eleszto(hagyomanyos)


1 kg-os kenyer sutesere alkalmas a gep.


2017. nov. 15. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Keresés, az interneten? Google!
2017. nov. 15. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
"A neten mindenfele tulbonyolitott (legalabbis szamomra) receptet talalok!"
2017. nov. 15. 09:40
 3/8 A kérdező kommentje:

Ha tudod, hogy az En altalam leirt alapanyagokbol mik az aranyok szivesen vennem...

Koszi!


"viz, liszt, cukor, so, margarin, eleszto(hagyomanyos)"

2017. nov. 15. 09:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de a kenyérbe nem kell margarin, se egyéb élelmiszeripari műanyag. Jó minőségű vaj esetleg, vagy bizonyos kultúrákban olívaolaj, bár a legtöbb kenyérfélébe semmilyen zsiradék nem szükséges.

Én most egy isteni finom, ropogós héjú, puha belsejű, magos tönkölykenyérkét sütöttem gépben, zseniális volt. Tudom, te nem ezeket az alapanyagokat adtad meg, de talán az arányok eltalálásában segíthet.

250 gramm liszt (esetemben tönkölybúza liszt)

50 gramm magkeverék (szezám, len, tökmag... természetesen te elhagyhatod, ha nem szereted a magos kenyeret)

2 dl víz

2 kiskanál só

1 kiskanál pálinka (az ízén nem változtat, csak egy kis trükk a jó állag eléréséhez + az élesztőnek is segít)

1 kiskanál aszkorbinsav (szintén az állagjavítás miatt)

1 tk por élesztő


Fontos, hogy a gépbe először mindig a folyadékot adagoljuk be, legvégén pedig az élesztőt, úgy, hogy a sóval közvetlenül ne érintkezzen, mert az visszafoghatja. A lisztet pedig mindig szitáljuk át!


Illetve itt van még két jó gépes recept, amelyeknél zsiradék is kerül a tésztába:


58 dkg liszt

310 ml langyos víz

1 tk só

1 tk cukor

1 tk aszkorbinsav

1,2 dkg friss élesztő

1 ek olaj


És ez is nagyon jó:


350 ml langyos víz

30 g vaj

500 gramm tönkölybúza liszt

1 ek méz

1 ek só

1,2 tk por élesztő

2017. nov. 15. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát, ha a kacsa nem tud úszni nem a víz lesz a hülye...
2017. nov. 15. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

400 g kukoricaliszt

100 g rizsliszt

fél kocka élesztő (kb. 25 g)

100 g margarin

1 ek só

bors, őrölt köménymag (ha nem szeretjük, nem szükséges)

kb. 3 dl langyos víz

1 kavéskanál cukor

2017. nov. 15. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, fél kiló sima liszttel is készítheted, csak én gluténmenteset szoktam, de a recept ugyanúgy jó
2017. nov. 15. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

A hasznos infokat koszonom!


Ossze tudom dobni mostmar.

Azt hiszem... :)

2017. nov. 15. 10:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!