Kenyer sutes, kenyersuto gepben! Recept?
Van otthon 1 kenyersuto gepem. Reg hasznaltam es elfelejtettem a receptet. A neten mindenfele tulbonyolitott (legalabbis szamomra) receptet talalok!Bele akarom dobalni az osszetevoket es kb. 3 ora mulva kivvenni a kenyeret ennyi. A lenyeg, hogy kellene az osszetevok aranya, amely a kovetkezokbol all:
viz, liszt, cukor, so, margarin, eleszto(hagyomanyos)
1 kg-os kenyer sutesere alkalmas a gep.
Ha tudod, hogy az En altalam leirt alapanyagokbol mik az aranyok szivesen vennem...
Koszi!
"viz, liszt, cukor, so, margarin, eleszto(hagyomanyos)"
Ne haragudj, de a kenyérbe nem kell margarin, se egyéb élelmiszeripari műanyag. Jó minőségű vaj esetleg, vagy bizonyos kultúrákban olívaolaj, bár a legtöbb kenyérfélébe semmilyen zsiradék nem szükséges.
Én most egy isteni finom, ropogós héjú, puha belsejű, magos tönkölykenyérkét sütöttem gépben, zseniális volt. Tudom, te nem ezeket az alapanyagokat adtad meg, de talán az arányok eltalálásában segíthet.
250 gramm liszt (esetemben tönkölybúza liszt)
50 gramm magkeverék (szezám, len, tökmag... természetesen te elhagyhatod, ha nem szereted a magos kenyeret)
2 dl víz
2 kiskanál só
1 kiskanál pálinka (az ízén nem változtat, csak egy kis trükk a jó állag eléréséhez + az élesztőnek is segít)
1 kiskanál aszkorbinsav (szintén az állagjavítás miatt)
1 tk por élesztő
Fontos, hogy a gépbe először mindig a folyadékot adagoljuk be, legvégén pedig az élesztőt, úgy, hogy a sóval közvetlenül ne érintkezzen, mert az visszafoghatja. A lisztet pedig mindig szitáljuk át!
Illetve itt van még két jó gépes recept, amelyeknél zsiradék is kerül a tésztába:
58 dkg liszt
310 ml langyos víz
1 tk só
1 tk cukor
1 tk aszkorbinsav
1,2 dkg friss élesztő
1 ek olaj
És ez is nagyon jó:
350 ml langyos víz
30 g vaj
500 gramm tönkölybúza liszt
1 ek méz
1 ek só
1,2 tk por élesztő
400 g kukoricaliszt
100 g rizsliszt
fél kocka élesztő (kb. 25 g)
100 g margarin
1 ek só
bors, őrölt köménymag (ha nem szeretjük, nem szükséges)
kb. 3 dl langyos víz
1 kavéskanál cukor
A hasznos infokat koszonom!
Ossze tudom dobni mostmar.
Azt hiszem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!