Lágytojást meddig kell főzni? Valamint hideg vízbe kell tenni a tojást és a forrás után x idővel kivenni, vagy már csak a forrásba lévő vízbe kell tenni?
Figyelt kérdés
2017. nov. 11. 17:25
1/4 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy belerakom a vízbe a tojást és kb közepes lángra rakom. A forrás kezdetétől 2,5 perc után veszem le és teszem rögtön hideg csapból folyó víz alá.
2/4 anonim válasza:
A 2 perces lágytojást 2 percig, a 3 perces lágytojást 3 percig. Forró vízbe kell tenni!
3/4 anonim válasza:
Engedj a fazékba meleg vizet ,így hamarabb forr fel , amikor már buborékol akkor tedd bele a megmosott tojásokat . 3 perc kell neki , a közepesnek 6 perc a keménynek 8 perc kell a forrástól számítva .
4/4 anonim válasza:
Én hideg vízbe teszem (így kényelmes) és felforráskor már célszerű kivennem.
De számít, hogy hogyan szereted a lágytojást. Én folyékony, de már jobbára fehér fehérjével. De +1 perc s már összeáll a fehérje, az én főzőlapomon, a nagyobb e célra használt edényemben, 200 watton. 10 perc alatt sosem fő meg az összes tojásom keményre (pedig még benne is hagyom és tovább fő), szóval ezek is számítanak, mert másnak megfő (bár láttam már 15 percet is főtt tojásra).
Ha forráskor teszed bele, az bizonyára kiszámíthatóbb. Szerintem érdemes kipróbálnod, neked mennyi idő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!