Vajbab főzeléket hogyan csináltok?
Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 10:31
1/6 anonim válasza:
Kevés vízben teszem fel főni. Teszek bele sót,kakukkfüvet,rozmaringot. Ha megfőtt a bab, akkor vagy berántom,vagy tejföllel behabarom. Van,aki fokhagymát is tesz bele.
2/6 anonim válasza:
hagymás, fokhagymás, sós vízen felteszem főni, tejfölös habarást bele, kis pirospaprika és bors
3/6 anonim válasza:
szia! én kevés vizben puhára párolom,világos paprikás rántással berántom, hozzáadok préselt fokhagymát,pici cukort,ecetet és kevés
apróra vágott friss petrezselymet.
tejfölt külön adom hozzá, mert nem mindenki szereti
üdv.
4/6 anonim válasza:
Szia. Nem rosszak az előző javaslatok. De én a vajbabot a család csak egyféleképpen csinálom, és így tuti megeszik.
Rácos babot csinálok. Elkészítem a pörköltöt (nem túl sok zsírral) és mielőtt totál megpuhul a hús, hozzáteszem a vasbabot és jó sok kaprot ! Hamar megpuhul, így ezalatt elkészítem a rántást, de tejföllel engedem fel és még teszek hozzá 1-2 ek lisztet (rántás habarás együtt - általában így használom).
Egyszer ezt is próbáld ki. Tuti finom, és garantált sikere lesz !
5/6 anonim válasza:
Egy pápai nénitől tanultam: pörköltalapra (olaj, vöröshagyma, pirospaprika, bors) krumplit kockázok, só, zúzott fokhagyma, vajbab. Kicsit átfogatom, pirítom, liszttel beszórom és felöntöm annyi vízzel, hogy a kívánt sűrűségnél csak egy kicsit hígabb legyen. Időnként megkeverve készre főzöm, a végén kevés ecettel(kb.1 evőkanál) ízesítem, friss petrezselyemmel megszórom.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2010. máj. 31. 14:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!