Mit csináltok, ha nem eszi meg a főzeléket a babátok?
9 hós, szopizik még. 6 hós kora óta kap. Idáig sem evett sokat a főzelékekből, mostanában pedig pár kanál után már hisztizik,hogy nem kér többet és tejcit kér. Próbáltam már, hgoy nem szopizik utána, hátha akkor többet eszik, ha tudja, hgoy nincs szopizás utána, de az sem vált be. Bébiételeket szinte egyáltalán nem eszi, amit főzök, abból kicsivel többet csak. Tejpépet szereti, gyümölcsökből is keveset eszik csak, mindig szopizna ha tehetné.
Jelenleg nem erőltetem, amennyit eszik a főzelékekből,annyit eszik és utána tejci. De egyre kevesebbet eszik meg így. Ti mit csináltok, ha nem fogadja el? (répa, karfiol, cukkini, brokkoli, csirke, sütőtök, burgonya - ezekből szoktam készíteni a főzelékeket) Mit adtok még?
na hát én is kiváncsi leszek, mert nekem a kislányom ilyen, 8 hós ugyan ő még csak, de állítom az étkezései 90%a anyatej még mindig. Tökre aggódom h vashiányos lesz.
Mostanában BANÁNT csempészek minden ételébe meg nálunk a sütötök az menő, a többi zöldséget (cukkini, krumpli,répa) vadnak tűnik de csak banánnal eszi meg.
Mondjuk akkor is fél béiételnyi mennyiséget (onnan tudom h akkora a tányérkája).
Itt egy táblázat, hogy milyen idős kortól mit ehet már. Szerintem az általad felsoroltakon kívül sokmindent ehetne a tiéd is.
"6 hónapos kortól adható:
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica
7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma
8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák
10-11 hónapos kortól adható
káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold
főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal
1 éves kortól adható
uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,
vöröshagyma és fokhagyma nyersen,
szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika
tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,
juhtúró, juhsajt
teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina
méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,
tökmag és egyéb olajos magvak
gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)
Másfél éves kortól adható
kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,
csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,
déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit
Az étvágytalanság, a szilárd ételek elutasítása mögött akár egy fog is lehet. Amikor már meg van duzzadva az íny, de még nem tört elő, sok kisgyerek elutasít minden szilárd ételt és leginkább szopizna/ tápszert inna.Ez viszont néhány nap, 1 hét alatt meg szokott magától oldódni, ahogy a fog kibújik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!