Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok, ha nem eszi...

Mit csináltok, ha nem eszi meg a főzeléket a babátok?

Figyelt kérdés

9 hós, szopizik még. 6 hós kora óta kap. Idáig sem evett sokat a főzelékekből, mostanában pedig pár kanál után már hisztizik,hogy nem kér többet és tejcit kér. Próbáltam már, hgoy nem szopizik utána, hátha akkor többet eszik, ha tudja, hgoy nincs szopizás utána, de az sem vált be. Bébiételeket szinte egyáltalán nem eszi, amit főzök, abból kicsivel többet csak. Tejpépet szereti, gyümölcsökből is keveset eszik csak, mindig szopizna ha tehetné.

Jelenleg nem erőltetem, amennyit eszik a főzelékekből,annyit eszik és utána tejci. De egyre kevesebbet eszik meg így. Ti mit csináltok, ha nem fogadja el? (répa, karfiol, cukkini, brokkoli, csirke, sütőtök, burgonya - ezekből szoktam készíteni a főzelékeket) Mit adtok még?

2010. máj. 18. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:

na hát én is kiváncsi leszek, mert nekem a kislányom ilyen, 8 hós ugyan ő még csak, de állítom az étkezései 90%a anyatej még mindig. Tökre aggódom h vashiányos lesz.

Mostanában BANÁNT csempészek minden ételébe meg nálunk a sütötök az menő, a többi zöldséget (cukkini, krumpli,répa) vadnak tűnik de csak banánnal eszi meg.

Mondjuk akkor is fél béiételnyi mennyiséget (onnan tudom h akkora a tányérkája).

2010. máj. 18. 10:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Itt egy táblázat, hogy milyen idős kortól mit ehet már. Szerintem az általad felsoroltakon kívül sokmindent ehetne a tiéd is.

"6 hónapos kortól adható:

alma, őszibarack, meggy, gesztenye

burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla

gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható

banán, körte, narancs, citrom

paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,

fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),

passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék

hús: csirke, pulyka

étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8 hónapos kortól adható

kenyérhéj, kifli

szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye

zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,

vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,

sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab

hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal

Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,

natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként

árpa, rozspehely

bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán

gyümölcsteák

10-11 hónapos kortól adható

káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold

főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal

1 éves kortól adható

uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,

vöröshagyma és fokhagyma nyersen,

szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika

tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,

juhtúró, juhsajt

teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina

méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,

tökmag és egyéb olajos magvak

gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható

kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,

csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,

déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit

Az étvágytalanság, a szilárd ételek elutasítása mögött akár egy fog is lehet. Amikor már meg van duzzadva az íny, de még nem tört elő, sok kisgyerek elutasít minden szilárd ételt és leginkább szopizna/ tápszert inna.Ez viszont néhány nap, 1 hét alatt meg szokott magától oldódni, ahogy a fog kibújik.

2010. máj. 18. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:
evés közben szoktad vízzel kínálni? Nekem ez bevált.
2010. máj. 18. 11:50
 4/7 anonim ***** válasza:
próbáld ki hogy édesburgonyát is főzöl a főzelékbe. általában szeretni szokták a babák mert édes az íze.
2010. máj. 18. 11:53
 5/7 anonim ***** válasza:
az enyém alig evett vmit, az anyatejen kívül, olyan 1 éves koráig, azóta már mindent ezsik, 17 hós, nem válogatós, egyedül a spárgát nem szereti 8az azért érdekes, mert amikor terhes voltam, rá se bírtam nézni a spárgára, pedig amúgy imádom). szóval lehet hogy nem válik be semmi, de akkor sem kell kétségbe esni, ha amúgy szopik. én amúgy a hajamat téptem, amikor az ezredik főzelék is a kukában kötött ki. :)
2010. máj. 18. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
utolsónak: hát ez megnyugtató, mert az enyém 8 hónapos múlt, de 2 napig eszik egy bébiételt, de szopizik mellette rendesen. Szóval köszi.
2010. máj. 18. 12:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, én is így vagyok, sorra csak dobom ki. Adok vizet is, utána kicsit még eszik, de mennyiséget nem. Éhesnek éhes, és szerintem a foga sem jön. Már a székbe mikor beteszem már hiszti van, hogy nem akarja, aztán azért mégis eszik egy kicsit, (nem erőltetem persze), amikor víz után sem fogadja el, akkor kiveszem és már keresi a tejcit.
2010. máj. 18. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!