Hogy kell pörköltösen főzni darált húst?
ugy mint a rendes pörköltöt
hagyma,olaj/zsir rá,üvegesre főöd,darálthust bele,megpiritod,vizet rá,paprikát,izesitőket bele,megfő,eszed
Nem tudom milyen recepthez kell, de én így készíteném.
Kevés zsiradékban megpírítok 1-2 fej apróra vágott vöröshagymát (esetleg hozzá sütök még apróra vágott zöldpaprikát, és 1 szem paradicsomot - de ez elhagyható). Teszek bele fűszerpaprikát, őrölt borsot, esetleg 1-2 gerezd fokhagymát (de ez is elhagyható). Felöntöm egy kevés vízzel, majd bele teszem a darálthúst és jól összekeverem. Kevergetve felforralom és készre főzöm.
Nem tudom, hogy milyen ételt szándékozol készíteni belőle, mert attól függően lehet a fűszerezésén módosítani.
Én a rakottasokhoz szoktam így készíteni, egyszerűbb, mintha a kész pörköltet sarálnám le.
Lábosban apróra vágott vöröhagymát fonnyasztasz egy kis olajon. Amikor már üvegesen áttetsző, dobsz rá egy kis apritott paradicsomot, egy fél zöldpaprikát és a darált húst. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesíted, átforgatod és mindig csak kevés vízzel pótolva készre főzöd. Sokkal hamarabb elkészül, mint a kockázott húsból, és mivel úgyis sütni/főzni fogod, nem is kell teljesen készre főznöd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!