Életem első bögrés sütjét csináltam, melynek szlogenje, hogy nem lehet elrontani. Az enyém keserű lett. Romlott volt valamelyik alapanyag, vagy kevés cukrot raktam bele? Vagy mi lehetett a baj?
Innen volt a recept, nyersen megkóstoltam és nem éreztem rossznak, bár kifejezetten édesnek sem.
A mikróban egy perc után ki akart mászni, ezért leállítottam, hogy visszaessen, a maradék időben így szakaszosan mikróztam.
Most mézzel próbálom, és úgy jó, de megtehetem vele? Mennyi az esélye, hogy esetleg romlott összetevő miatt keserű?
Én sokszor készítem ezt a sütit, ha nagyon keserűnek érzed,, legközelebb csak 1 ek kakaóport tégy bele.
A recept is írja, hogy vaniliasodóval tálaljuk,ami édes, finom kontrasztot ad a csokis sütinek.
Ha nincs kedved sodót főzni, nagyon finom lekvárral is
:(
Megehetem attól még?
Nem tudhatom, romlott volt-e valami, nem nézted meg utána a tejet, a tojáson pedig látszik, más nem igazán lehet rossz benne. Ha elégeted a sütit, az is keserű.
S persze a kakaó eleve kesernyés, nem mindenkinek egyforma mennyiségű cukor kell a sütihez, lehet, hogy csak erről van szó. De a cukorhiányt vagy a túlzott kakaót érzi az ember, az nem "rosszul keserű"...
A szódabikarbóna nekem kiválóan működik minden esetben, max. a túlzásba vitele nem jó, de az sem keserű, csak érezhetően túl szódabikarbónás. A sütőpor ugyanilyen, a receptbeli mennyiségeket mindig is kb. tizedeltem :D.
Ha sütőport ír, nem helyettesítheted bikarbónával.
Vagy szigorúan kevés, egy késehegynyi, mert megkeseríti az ételt.
Igen, ehetö, csak nem feltétlen jó.
A másik meg, hoyg az nem jó ötlet, hoyg leálitod meg újra indítod szakaszosan, ugyanis így nem az lesz az eredmény, aminek kellene lennie.
A recept szeritn keverd össze a hozzávalókat (és ne helyettesítsd a sütöport szódabikarbónával, mert az nem ugyanaz), elég nagy bögrébe tedd, hogy ne fusson ki és egy menetben mikrózd, akkor lesz jó.
Aki szerint nem helyettesíthető a sütőpor szódabikarbónával, azok legyenek szívesek, olvassák már el a sütőpor hátoldalán lévő összetevők leírását.
Különben meg itt egy klassz leírás a különbségről:
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, a hozzászólások alapján a recepttel nincs gond.
Minden alapanyag friss volt?
Mindent pontosan kimértél?
Különben úgy tudsz rájönni a hibára (én sokszor csak így jöttem rá, hol rontottam el kezdő szakács koromban), hogy újra elkészíted, és minden egyes lépést végiggondolva viszel véghez. Egyszer csak eljön majd a pillanat, amikor rájössz, hol rontottad el!
Ne kenődj el, mindenki így kezdni, sok-sok gyakorlással menni fog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!