Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek ha túl keserű a...

Mit tegyek ha túl keserű a tortán krémem?

Figyelt kérdés
Meglepetés tortát készítek a testvéremnek holnapra. A recept szerint a torta krémje tejszínből, tej csokoládébol és nutella keverékéből áll. Mivel sajnos nem volt itthon tej csokim, gondoltam azt a hozzá valót helyettesítem fehér és ét csoki keverékével. Hát nem lett valami jó. Keserű ét csokoládé íze lett. A nutellát abszolút de elnyomta, nem is érezhető az íze. Mit tehetnék, hogy jobb legyen? A segítséget előre is köszönöm!

2017. jún. 5. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
tegyél hozzá cukrot és vajat, és keverd ki jól.
2017. jún. 5. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A tészta mennyire édes? Ha az sem igazán, akkor két megoldás van: a torta tésztáját édesíted meg utólag, pl. porcukrot szitálsz a lapokra, vagy a jobbik megoldás, hogy megspricceled cukorsziruppal, óvatosan, hogy ne áztassa el. A másik, hogy megpróbálod a krémet édesíteni úgy, hogy az állaga ne romoljon el. Ha van még habtejszíned, porcukorral és habfixálóval felverve óvatosan keverd bele. Vagy porcukorral kikevert vaj, esetleg margarin segíthet, bár én utálom a vajas krémeket.:-) Az öszvér megoldás meg az, hogy belekened a krémet úgy, ahogy van, a tetejére pedig teszel nagyon édes díszeket. Pl. tojásfehérjét porcukorral nagyon sűrűre felverve bepöttyözheted nyomózsákból, ha megszárad, szilárd lesz. Szilikonlapra vagy sütőpapírra sablonnal kinyomkodva csinálhatsz formákat is belőle, amiket száradás után teszel rá. Marcipánnal is próbálkozhatsz, ha van otthon.
2017. jún. 5. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Rajta van már a krém a tortán, vagy nincs?

Ha nincs, elég porcukrot adni hozzá, nem fogja nagymértékben befolyásolni az állagát.

2017. jún. 5. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Még nincs a tortába, reggel töltöm be. A torta tésztája kakaós - mogyorós (ferrero rocher torta lesz) Nem tudom mi lesz belőle, de így nem maradhat mert keserű, de ugyanakkor emelyitő íze van. Azt hiszem megpróbálom a tésztát reggel úgy ki sütni, hogy kevés kakaó és cukor legyen benne, hátha az is segít!
2017. jún. 6. 00:03
 5/6 anonim ***** válasza:

vajat semmiképp ne tegyél a tejszínhez!!

igazából úgy lenne a legjobb, ha a piskótád fehér lenne, mogyoródarabokkal, azt megkened nutellával.

errre jöhet a krém.

lehet, hogy olvasztáskor megégetted a csokit, ettől is lehet a krémed keserű

a már kész krémmel nem nagyon tudsz mit kezdeni, max csinálsz egy újat

2017. jún. 6. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
Folyékony édesítőszerrel könnyen meg tudod édesíteni. cseppenként lehet adagolni, és lehet közben kóstolni, hogy mikor mennyi elég.Azt a pár cseppnyit a krém simán felveszi, nem változtat az állagán.
2017. jún. 6. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!