Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem olyan tortákat...

Írnátok nekem olyan tortákat amelyek elkészíthetőek tortaforma nélkül?

Figyelt kérdés

Meghívtam apához a nagymamámat hogy ott ünnepeljük a 72. születésnapját, csak arról feledkeztem meg, hogy NINCS tortaformánk...Apa egyedül él, csak a legszükségesebb dolgai vannak meg a konyhában így természetesen nincs tortaformája...De anyunak sincs itthon, vagy ha van akkor én nem találom...

Tehát a torta 4 kritériumnak kell, hogy megfeleljen:

1. Ne kelljen hozzá tortaforma.

2. Ne kelljen hozzá turmixgép(biztos hogy nem cipelem el a miénket apuhoz...).

3. Egy 15 éves, bénázós lány is eltudja készíteni, viszonylag jól.

4. Finom legyen!

Köszönöm a segítséget!

2010. máj. 28. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Joghurt torta.

Esetleg veszel egy kész tortalapot és olyat csinálsz amilyenhez kedved van.Pl.gyümi torta,csokis torta,stb....

2010. máj. 28. 18:07
 2/4 anonim ***** válasza:
készíthetsz tiramisut, vagy ha van lábasa azt kivajazod+lisztezed abban is süthetsz piskótát, vagy tepsiben és csinálhatsz szögletes tortát vagy esetleg kivágsz belőle körformákat:D
2010. máj. 28. 18:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

8 tojás,

30 dkg cukor,

5-10 vaníliás cukor,

1 liter tej,

1 kocka margarin,

9 evőkanál liszt.

A tojás sárgáját jól elkavarjuk a cukorral. Megolvasztjuk a margarint, kihűtjük, majd azzal is jól elkavarjuk. Utána a liszt meg a tej következik, úgy adagoljuk, hogy egyszerre fogyjon el.

Nem kell megijedni egy nagyon folyékony masszát kapunk. A végén még a keményre felvert tojásfehérjét szépen óvatosan belekavarjuk. Mikor mindent szépen jól elkevertünk, akkor egy kikent, belisztezett tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe.

Addig sütjük míg a teteje szép aranybarnára sül és ha megmozdítjuk a tepsit akkor már egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset mozog a közepe. Kivesszük és megvárjuk amíg kihűl csak aztán szeleteljük! Ha a süti hasonlít a képre akkor jól dolgoztunk!

2010. máj. 28. 18:47
 4/4 anonim ***** válasza:

itt van pl. ez: [link]

vagy ez:

[link]

én ilyesmiket szoktam csinálni, ha nincs kedvem sütni. :D

2010. máj. 28. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!