Ez igy jo osszeallitas? Csirke-turo-paradicsom-rizs
Szoval nem talaltam konkret receptet, csak gondoltam kicsit megpiritanam a csirket hagymaval, fuszerekkel. A turot osszekevernem zoldfuszerekkel meg ujhagymaval kozben. Aztan a husit tepsibe raknam, tennek ra paradicsomszeleteket arra pedig a turot, a tetejere pedig keves sajtot. Rizzsel kinalnam. Szerintetek jo ez igy? :)
Esetleg sajat receptek hasonlo hozzavalokkal :)
(Bocsi, hogy nincs ekezet, kulfoldrol irok)
Szerintem a túró nem illik bele.
Ha megcsinálod igy, ird meg milyen volt. Érdekel.
Csak abbol indultam ki, ahogy a mozzarellas-paradicsomos csirket csinaljak... Ott is paradicsom, keves turo, mozarella.... sutoben szarazon sutve.
Es mondom, a turo nem lesz szaraz, mert itt nemetorszagban ilyen elgge tejfol allaga van...
Túróval és póréhagymával töltött göngyölt csirkemell
--------------------------------------------------------------------------------
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg túró (bármilyen lehet, tehéntúró, juhturó, ricotta)
- 2 evőkanál tejföl
- 1 szál póréhagyma
- kevés füstölt sajt reszelve
- 25 dkg szeletelt bacon
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a füstölt sajtot, az apróra vágott póréhagymát, és sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellszeleteket kiterítjük, bekenjük őket a túróval, és felgöngyöljük. A roládokat a baconbe tekerjük. Kevéske vizet és olajat öntünk alá, és alufólia alatt kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst 5-10 perc alatt pirosra sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!