Hoteles tojásrántotta?
Sziasztok!
Bizonyára már valamennyien voltatok hotelben ahol reggelit is kaptatok. Na mos én minden hotelben ahol voltam ugyanúgy csinálták a tojásrántottát, én viszont egyszerűen képtelen vagyok leutánozni. Valaki tudja esetleg a titkát? van egyáltalán titka? (anyukám szerint tojáspor van benne)
Elképzelhető hogy tojásléből készül, de tojásporból biztosan nem, mert nagyon drága.
A felütött tojásokat sózd meg ízlés szerint és verd fel, amíg teljesen egynemű lesz.
A zsiradékot melegítsd fel, minden tojáshoz 1 teáskanálnyi zsírt számolj. 3 tojáshoz 1 evőkanálnyit.
A rántotta lényege, hogy nem szabad állandóan kevergetni.
Hagyd amíg megszilárdul az alja, és néhány mozdulattal forgatsd át.
3-4 perc alatt elkészül, közben percenként egy nagyobb mozdulattal forgatsd át.
Amikor kész van rögtön vedd le a tűzről és tálald,
Lehet, hogy van benne szódabikarbóna, hogy többnek tűnjön szemre a tojás? Az szépen felfújja az egészet, úgy mint a süteményt. Sőt, ha egy tojást kikevernek kevés liszttel, tesznek bele szódabikarbónát és utána simára keverik még több tojással, akkor még levegősebb (és mennyiségre többnek látszó) lesz a végeredmény.
----
Amikor egy falusi vendégházat üzemeltettünk, akkor anyukám bevált receptjét alkalmaztuk. Sütöttünk szalonnát (és volt, hogy kolbászkarikákat is), majd a pörcre ráönttöttük a felvert tojást. Nagyon alacsony hőfokon, állandóan kevergetve sütöttük úgy, hogy közben a serpenyőt olykor fölemeltük a egy-két centire a tűzhely lapjától. Így átsült annyira, hogy a kórokozók elpusztuljanak, viszont jó krémes állagú lett a rántotta és nem lett száraz valami.
Talán egyszer majd sikerül megcsinálni.
Köszönöm mindenkinek.
Ja és Magyarországon volt mindig ilyen finom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!