Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hoteles tojásrántotta?

Hoteles tojásrántotta?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bizonyára már valamennyien voltatok hotelben ahol reggelit is kaptatok. Na mos én minden hotelben ahol voltam ugyanúgy csinálták a tojásrántottát, én viszont egyszerűen képtelen vagyok leutánozni. Valaki tudja esetleg a titkát? van egyáltalán titka? (anyukám szerint tojáspor van benne)


2017. szept. 14. 00:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%
Nemhogy van benne, hanem az maga. Pont a művit, a rosszat keresed?
2017. szept. 14. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon ízlik xd
2017. szept. 14. 01:12
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Meg tudnad mondani, konkretan melyik orszagban, es melyik hotelban etted? Mert nem mindegy :)
2017. szept. 14. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
50%
Megsütik.
2017. szept. 14. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mikróban csinálják. Legalábbis Németországban ahol dolgoztam attól lett olyan állaga.
2017. szept. 14. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelhető hogy tojásléből készül, de tojásporból biztosan nem, mert nagyon drága.

A felütött tojásokat sózd meg ízlés szerint és verd fel, amíg teljesen egynemű lesz.

A zsiradékot melegítsd fel, minden tojáshoz 1 teáskanálnyi zsírt számolj. 3 tojáshoz 1 evőkanálnyit.

A rántotta lényege, hogy nem szabad állandóan kevergetni.

Hagyd amíg megszilárdul az alja, és néhány mozdulattal forgatsd át.

3-4 perc alatt elkészül, közben percenként egy nagyobb mozdulattal forgatsd át.

Amikor kész van rögtön vedd le a tűzről és tálald,

2017. szept. 14. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
48%

Lehet, hogy van benne szódabikarbóna, hogy többnek tűnjön szemre a tojás? Az szépen felfújja az egészet, úgy mint a süteményt. Sőt, ha egy tojást kikevernek kevés liszttel, tesznek bele szódabikarbónát és utána simára keverik még több tojással, akkor még levegősebb (és mennyiségre többnek látszó) lesz a végeredmény.


----


Amikor egy falusi vendégházat üzemeltettünk, akkor anyukám bevált receptjét alkalmaztuk. Sütöttünk szalonnát (és volt, hogy kolbászkarikákat is), majd a pörcre ráönttöttük a felvert tojást. Nagyon alacsony hőfokon, állandóan kevergetve sütöttük úgy, hogy közben a serpenyőt olykor fölemeltük a egy-két centire a tűzhely lapjától. Így átsült annyira, hogy a kórokozók elpusztuljanak, viszont jó krémes állagú lett a rántotta és nem lett száraz valami.

2017. szept. 14. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
Nem hinném hogy porból van. Miért lenne? A tojás egy olcsó alapanyag amivel jól lehet lakatni a vendégeket, nem éri meg trükközni vele.
2017. szept. 14. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Talán egyszer majd sikerül megcsinálni.

Köszönöm mindenkinek.

Ja és Magyarországon volt mindig ilyen finom :)

2017. szept. 17. 00:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Eleve attól is más lesz az állaga, hogy egyszerre nagyobb mennyiséget sütnek ki, plusz a svédasztalon egy ideig még áll is magában.
2017. szept. 17. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!